Δορυφορικές εικόνες από το τεχνητό λιμάνι των ΗΠΑ για βοήθεια από Κυπρο-Γάζα

Εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ ήταν επιφορτισμένοι τις τελευταίες βδομάδες κατασκευάζοντας τη πλωτή μονάδα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας  προς την Γάζα που είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις αρχές Μαρτίου,

Αμερικανικά πλοία  μεταφέρουν εξειδικευμένο εξοπλισμό σε ένα σημείο περίπου 2 μίλια από την ακτή όπου θα ελλιμενίζονται τα πλοία βοήθειας από την Κύπρο.

Σχετικές δορυφορικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τους

Financial Times   οι οποίοι σημειώνουν πως η αναγκαιότητα μιας τόσο περίπλοκης και δαπανηρής προσπάθειας για τη μεταφορά βοήθειας 250 μίλια από την Κύπρο παραμένει υπό αμφισβήτηση. 

Η Γάζα έχει πολλά συνοριακά περάσματα από τα οποία ο θύλακας θα μπορούσε να «πλημμυρίσει με βοήθεια», όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει Αμερικανοί αξιωματούχοι ότι θέλουν.

Η βοήθεια που προορίζεται για την προβλήτα των ΗΠΑ θα επιθεωρηθεί από το Ισραήλ στην ίδια την Κύπρο, με Αμερικανούς αξιωματούχους να ελπίζουν ότι θα επιταχύνει τις παραδόσεις «όταν η ανθρωπιστική βοήθεια φτάσει στην παραλία» στη Γάζα. Οι ισραηλινές επιθεωρήσεις στα χερσαία σύνορα είναι ένα επαναλαμβανόμενο εμπόδιο, ανέφεραν ο ΟΗΕ και άλλες υπηρεσίες βοήθειας.

Aid will be transported 250 miles from the Mediterranean island of Cyprus. The pier itself is only expected to operate until autumn, when the weather changes, according to people familiar with the project https://t.co/itVtSg3zlF pic.twitter.com/I71e0lFiQw

Financial Times (@FT) May 2, 2024

Διαβάστε επίσης: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο

Keywords
Τυχαία Θέματα