Εγκαινιάζεται πολιτιστικό κέντρο Αζερμπαϊτζάν στην κατεχόμενη Λάπηθο

Το «διεθνές πολιτιστικό κέντρο Αζερμπαϊτζάν», το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από την «ομάδα φιλίας» Αζερμπαϊτζάν-ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λάπηθο, θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βατάν».

Όπως αναφέρεται, μετά τα εγκαίνια της προτομής του Heydar Aliyev, ηγέτη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, θα διοργανωθεί συνέδριο με θέμα «Το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

Το

κέντρο περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, εργαστήριο ζωγραφικής, Κέντρο Ρομποτικής Κωδικοποίησης και Έρευνας που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της TIKA (Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού)  και της Ένωσης Εθνικών Χορών του Αζερμπαϊτζάν, τμήμα εκπαίδευσης στην αζερική και τουρκική γλώσσα και υπαίθριο χώρο δραστηριοτήτων και χώρους δραστηριοτήτων για 300 άτομα.

Εξάλλου, η «Κίπρις» γράφει ότι αντιπροσωπεία της «επιτροπής οικονομίας, οικονομικών, προϋπολογισμού και προγραμματισμού» της «βουλής» πραγματοποίησε συνάντηση με την «επιτροπή φιλίας Τουρκίας –τδβκ» της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκαινιάζεται, Αζερμπαϊτζάν, Λάπηθο,egkainiazetai, azerbaitzan, lapitho