Ελπίδα ε/κ & τ/κ κομμάτων ότι τα μέτρα για Τ/κ θα συμβάλλουν σε άρση αδιεξόδου

Τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις συναντήσεις στο Λήδρα Πάλας εξέφρασαν την ελπίδα ότι τα 14 μέτρα που προτείνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμβάλλουν στην άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Κοινό Ανακοινωθέν, οι ηγέτες και εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στον δικοινοτικό διάλογο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία συναντήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

Εξέφρασαν απόψεις για το θέμα που πρότεινε το Σοσιαλιστικό

Κόμμα Κύπρου (SPC) με τίτλο «Γιατί δεν υπήρξε λύση στο Κυπριακό εδώ και 60 χρόνια; Θα μπορούσε το πακέτο στήριξης του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για τους Τουρκοκύπριους, που αφορά την καθημερινή ζωή, να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδου των 60 χρόνων;».

Το Κοινό Ανακοινωθέν αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εντόπισαν αρκετούς λόγους για το μακροχρόνιο αδιέξοδο του Κυπριακού και εξέφρασαν τις απόψεις, τα σχόλια και τις προτάσεις τους για το πώς να ξεπεραστεί.

«Εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι τα 14 μέτρα που πρότεινε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμβάλουν στην άρση αυτού του αδιεξόδου», αναφέρεται.

Η επόμενη συνάντηση των αρχηγών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 με οικοδεσπότη τους Ενωμένους Δημοκράτες.

Διαβάστε επίσης: Ζαχάροβα: Επικρίσεις σε Βρετανία &ετοιμότητα για συνδρομή Ρωσίας στο Κυπριακό

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα