Ενάντια στα σενάρια απαγόρευσης του TikTok στην Ε.Ε ο Πρόεδρος της Κροατίας

Ο πρόεδρος της Κροατίας απέρριψε πρόταση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι η ΕΕ θα μπορούσε να απαγορεύσει το TikTok, λέγοντας την Τετάρτη ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους εάν θέλουν να περιορίσουν τη χρήση της εφαρμογής.

«Το TikTok δεν σημαίνει τίποτα για μένα, αλλά σημαίνει ελευθερία για τα παιδιά μου

να το χρησιμοποιούν αν θέλουν», δήλωσε ο πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με το Index.hr.

«Γιατί να το απαγορεύσουμε στην Κροατία, την Ουγγαρία ή την Πολωνία αν δεν το θέλουμε;» αυτός πρόσθεσε. «Δεν ξέρω, ίσως θα το κάνουμε, ίσως όχι, αλλά ποιον θα ρωτήσουν;»

Τα σχόλιά του ήταν ως απάντηση στα σχόλια της φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Μάαστριχτ αυτή την εβδομάδα, που συνδιοργανώθηκε από το POLITICO, ότι η απαγόρευση της εφαρμογής που συνδέεται με την Κίνα σε όλο το μπλοκ «δεν αποκλείεται».

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η φον ντερ Λάιεν αφού ο συντονιστής της συζήτησης αναφέρθηκε στην κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει εθνική απαγόρευση, εκτός εάν πωληθεί από τον ιδιοκτήτη της, ByteDance.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν «το πρώτο ίδρυμα παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά μας τηλέφωνα».

Ο Μιλάνοβιτς είναι γνωστός για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του που επικρίνουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και του απαγόρευσε να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός στις πρόσφατες εκλογές της Κροατίας από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, επειδή είναι ήδη πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενάντια, TikTok, Ε Ε, Πρόεδρος, Κροατίας,enantia, TikTok, e e, proedros, kroatias