Ενοχλημένη η Τουρκία από κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας

Με τίτλο «Η ‘Νότια Κύπρος’ και η Γαλλία διεξάγουν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο» σχολιάζεται στην ιστοσελίδα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Σοζτζού ρεπορτάζ η κοινή άσκηση των δύο χωρών.

«Η 'Ε/Κ Διοίκηση της Νότιας Κύπρου' και η Γαλλία διοργάνωσαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων. Αναφέρθηκε ότι τα πολεμικά πλοία των πολεμικών ναυτικών

της 'Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου' και της Γαλλίας πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο. Σε ανακοίνωση του Ε/Κ ΥΠΑΜ αναφέρεται ότι το περιπολικό πλοίο ALASIA και η φρεγάτα Languedoc του γαλλικού ΠΝ πραγματοποίησαν άσκηση που περιλάμβανε διάφορες κινήσεις τακτικής στο πλαίσιο θαλάσσιας αναγνώρισης και προχωρημένων ελιγμών ανοικτά των ακτών της Λεμεσού στη Μεσόγειο. Ένα ελικόπτερο AW-139 του Στρατού της 'Ε/Κ' Εθνικής Φρουράς παρείχε επίσης αεροπορική υποστήριξη στους ελιγμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι η άσκηση εντάσσεται στο δίκτυο διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει ο Στρατός της Ε/Κ Εθνικής Φρουράς με τις ένοπλες δυνάμεις φιλικών χωρών».

Διαβάστε επίσης: 

Σενάρια και ονόματα για νέο «αξιωματικό Κυπριακών υποθέσεων» του Ερντογάν

Υπουργικό: Αποφάσισε την εγκαθίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Keywords
Τυχαία Θέματα