Η Microsoft υπόσχεται επενδύσεις €1,7 δισ. σε AI και cloud στην Ινδονησία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας την Τρίτη, υποσχόμενος επένδυση ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) και υπολογιστικό νέφος (cloud computing) για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης της χώρας.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό περίπου 280 εκατομμυρίων σε όλο το εκτεταμένο αρχιπέλαγος της και υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για κέντρα δεδομένων και τεχνολογία

AI στην περιοχή.

Ο Satya Nadella είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Joko Widodo, πιο γνωστό ως Jokowi, στο προεδρικό μέγαρο της Τζακάρτα, προτού εκφωνήσει κεντρική ομιλία για την τεχνητή νοημοσύνη στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

"Αυτό που είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα ανακοινώσω σήμερα είναι η διευρυμένη ανακοίνωση της επένδυσης σε κέντρα δεδομένων, δηλαδή 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρω την πιο πρόσφατη και σπουδαία υποδομή τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία", δήλωσε ο Nadella στο πλήθος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κατασκευαστούν κέντρα δεδομένων στην Ινδονησία.

"Θα ηγηθούμε αυτού του κύματος όσον αφορά την επόμενη γενιά υποδομών τεχνητής νοημοσύνης που είναι απαραίτητη", είπε.

"Η αποστολή μας τελικά είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε άτομο και κάθε οργανισμό στην Ινδονησία να επωφεληθεί από αυτό το επόμενο μεγάλο κύμα AI".

Είπε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα παράσχει εκπαίδευση στην ΤΝ για εκατοντάδες χιλιάδες Ινδονήσιους.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι εμείς στη Microsoft θα εκπαιδεύσουμε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2025 σε ολόκληρη την περιοχή ASEAN. Για την ακρίβεια 840.000 ακριβώς εδώ στην Ινδονησία και μόνο", δήλωσε.

Νωρίτερα, ο Nadella είπε στον Jokowi ότι η Microsoft θα επενδύσει "σημαντικά" σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και νέο υπολογιστικό νέφος τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Επικοινωνίας και Πληροφορικής Budi Arie Setiadi.

Ο επικεφαλής της Microsoft έκανε λόγο για τη "μεγαλύτερη αξία επένδυσης" στην 29χρονη ιστορία της επιχείρησης στη χώρα, δήλωσε ο Budi.

Ο Nadella δήλωσε ότι οι πωλήσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 61,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 20% σε 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο εναγκαλισμός της τεχνητής νοημοσύνης έχει ενισχύσει τις πωλήσεις των βασικών υπηρεσιών cloud της, όπως το Azure, οι οποίες έχουν γίνει ο πυρήνας της επιχείρησης της Microsoft υπό την ηγεσία του Nadella.

Η επίσκεψη του Nadella έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντηση του CEO της Apple Tim Cook με τον Jokowi και τον εκλεγμένο Πρόεδρο Prabowo Subianto, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας διερευνά τρόπους διαφοροποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού μακριά από την Κίνα.

Ο Cook δήλωσε ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην παραγωγή στη χώρα.

Ο Nadella ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη και στη συνέχεια στη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα σε μια περιφερειακή περιοδεία για να προωθήσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα