Η άτυπη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ στον τ/κ Τύπο

Κύριο θέμα σε μικρή μερίδα του τ/κ Τύπου αποτέλεσε σήμερα η χθεσινή άτυπη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ταταρ, ενώ σε κάποιες γίνεται απλή αναφορά στα πρωτοσέλιδα. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις με τίτλο «Συνεχίζει ο καυγάς για την κυριαρχία», λέει ότι ο νέο-εκλεγέντας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιμένει στην άποψη: «Δεν αποδέχομαι την κυριαρχική ισότητα», ενώ ο Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνει την απαίτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι «πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική μας ισότητα».

Η «Γκιουνές» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Προϋπόθεση της νέας πολιτικής: η κυριαρχική ισότητα»

δημοσιεύει τις δηλώσεις Τατάρ, σύμφωνα με τις οποίες εφαρμόζουν μια ‘νέα εθνική πολιτική’ στο Κυπριακό που για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνει αποδεκτή η ‘κυριαρχική ισότητα’.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη άτυπη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ: «Πήγε πολύ καλά»

H «Βατάν» έχει ως κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της την συνάντηση με τίτλο «Συνεργασία στο θέμα των σεισμών».

H «Χαβαντίς» δημοσιεύει την είδηση με τίτλο «Μόνο σεισμός» και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες δήλωσαν την πρόθεση τους για συνεννόηση μόνο σε ένα θέμα.

H «Σταρ Κίπρις» δημοσιεύει τις δηλώσεις Τατάρ με τίτλο «Προτείναμε ένα κοινό βήμα για συνεργασία ενάντια στους σεισμούς».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το σχόλιο του γενικού διευθυντή της Κίπρις, ο οποίος στη σημερινή του στήλη αναρωτιέται «Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη, παρόλο που οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν τη λύση [Σ.Σ. Το σχέδιο Ανάν], δε βλέπουν όσα γίνονται μπροστά τους, έρχονται και προσπαθούν να μας αναγκάσουν να καθίσουμε στο τραπέζι;» και καταλήγει γράφοντας: «Η αιτία είναι ξεκάθαρη. Διότι είμαστε Τούρκοι… Πορευόμαστε μαζί με την Τουρκία… Ενώ αυτοί δεν θέλουν ποτέ κάτι τέτοιο.»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοδουλίδη#45Τατάρ, Τύπο,christodoulidi#45tatar, typo