Καράτε: Τα αποτελέσματα από το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα u16, u18, u21 Τσεχίας

Μεγάλες επιτυχίες έφερε η εθνική ομάδα καράτε U16, U18, U21 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα, Τσεχίας το οποίο έγινε 17-19 Ιουνίου 2022. Η Κύπρος κατάφερε να κατατάξει 2 αθλήτριες και 3 αθλητές μας στην πολύ τιμητική 5η θέση ως εξής: Κωνσταντίνα Ευσταθίου με 2 νίκες, Στεφανία Ζαρή με 3 νίκες, Αλέξης Τσαγγαράς 3 νίκες, Άλεξ Μιχαήλ 3 νίκες και Χρίστος Θεοπέμπτου 3 νίκες.

Επίσης οι αθλητές μας Κυριακός Βασιλείου 7η θέση με 1

νίκη, Χρίστος Ερωτοκρίτου 9η θέση με 1 νίκη, Ειρήνη Κοντού 2 νίκες, Λοίζος Βασιλείου 1 νίκη, Αντρέας Γαβριήλ 1 νίκη, Ιωήλ Αντωνίου 1 νίκη και Μιχάλης Αθανασίου 1 νίκη. Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 48 χώρες με 1085 συμμετοχές. Το πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο χωρίς να υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Η Κύπρος για πρώτη φορά έφερε 5 αθλητές στην πολύ τιμητική 5η θέση ενώ άλλοι 7 αθλητές πέτυχαν νίκες. Αυτό αποδεικνύει την πολλή σοβαρή δουλεία που επιτελείται στην Κυπριακή ομοσπονδία καράτε. Αναφορά γίνεται και για τους 3 κριτές μας Πέτρο Μιχαηλίδη, Κορίνα Αντριάνα Ποπέσκου Σωτηρέλλη και Ματθαίο Κωνσταντίνου που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις. Σε μια άλλη πολύ σημαντική εξέλιξη και κατά την τελετή λήξης ο πρόεδρος Αντρέας Βασιλείου παράλαβε σε ειδική τελετή την σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καράτε για την διοργάνωση του επόμενου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16, U18, U21 που θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στην Λεμεσό 3-5 Φεβρουαρίου 2023.

Εκ μέρους του Δ.Σ συγχαίρουμε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Κυπριακής αποστολής που κράτησαν πολύ ψηλά την σημαία της Χώρας μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Θεσμικό Χορηγό μας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Robomarkets για την στήριξη προς τους αθλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα