ΚΚΔΙΘ: Ανεξίτηλη η σφραγίδα Ν. Χαραλάμπους στην ανάπτυξη θεάτρου

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Χαραλάμπους, "ενός ξεχωριστού ανθρώπου, σπουδαίου ηθοποιού και πρωτοπόρου σκηνοθέτη, ο οποίος με το έργο και τη δράση του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή για το κυπριακό θέατρο", όπως σημειώνει.

Σε ανακοίνωση το ΚΚΔΙΘ αναφέρει ότι με τις εντυπωσιακές παραγωγές του, τις πρωτοποριακές σκηνοθετικές του προσεγγίσεις και

το όραμά του άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη και ανάδειξη του κυπριακού θεάτρου.

Σημειώνει ότι με αφετηρία την εμβληματική παράσταση Ικέτιδες του Ευριπίδη (ΘΟΚ, 1978) έως την τελευταία του σκηνοθεσία στο αρχαίο ελληνικό δράμα, με την Άλκηστη του Ευριπίδη (Θέατρο Αμφίκτιο, 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, 2014), ο Νίκος Χαραλάμπους χάραξε μια νέα λαμπρή πορεία στην πρόσληψη του αρχαίου ελληνικού δράματος.

"Ο Νίκος Χαραλάμπους ερμήνευσε, σκηνοθέτησε, δίδαξε αλλά και διηύθυνε, υπηρετώντας άοκνα το θέατρο εντός κι εκτός Κύπρου. Το πλούσιο έργο και η πολυσχιδής πορεία του αποτελούν μια εξέχουσα παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και τον τόπο μας", αναφέρεται.

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια και στους οικείους του.

Διαβάστε ακόμη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Χαραλάμπους

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα