ΚΟΑΠ: Συμμετοχή στα Agricultural and Rural Inspiration Awards 2023

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στο Theatre du Vaudeville η εκδήλωση για την απονομή των Agricultural and Rural Inspiration Awards 2023 στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός, βραβεύθηκαν τα πιο καινοτόμα και ευφάνταστα έργα / δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Διενεργήθηκε

επίσης και η 2η Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπου ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών συμμετείχε.

Οι κυριότεροι στόχοι της 2ης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής
Πολιτικής ήταν:

• Να ενημερωθούν τα Μέλη σχετικά με τυχόν αναθεωρήσεις πολιτικών καθώς και τυχόν αλλαγές στα Στρατηγικά Σχέδια των διαφόρων Κρατών Μελών.
• Να ενημερωθούν τα Μέλη για τις δραστηριότητες του Δικτύου συμπεριλαμβανομένης και της 1ης Συνάντησης της Καθοδηγητικής Επιτροπής.
• Να συζητηθεί ο σημαντικός ρόλος της δικτύωσης αναφορικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση των Στρατηγικών Σχεδίων καθώς και την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας.

Έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την 1ης Συνάντηση της Καθοδηγητικής Επιτροπής, υιοθετήθηκαν τα διαδικαστικά που θα ακολουθούνται κατά τις συναντήσεις του Δικτύου όπως καταγράφηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενημερώθηκαν τα Μέλη όσον αφορά δραστηριότητες δικτύωσης που έγιναν.

Πρόσθετα υπήρξε και αλληλοενημέρωση μεταξύ των Μελών του Δικτύου για τις δραστηριότητες που έχουν διενεργήσει γενικότερα.

Καταλήγοντας έγινε ανακεφαλαίωση των όσων έχουν συζητηθεί και υπήρξε και γενικότερη συζήτηση για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκομένους.   

Keywords
Τυχαία Θέματα