Κυπριακή εταιρεία Ρώσου ολιγάρχη πούλησε μετοχές εννέα ημέρες πριν την εισβολή

Ρώσος ολιγάρχης μετέφερε το μερίδιο των μετοχών της εταιρείας του εννέα ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει η DailyMail. Πρόκειται για τον Dmitry Mazepin, ο οποίος κατείχε μερίδιο στη βρετανική Hitech Grand Prix μέσω κυπριακής εταιρείας διαχείρισης.

Σύμφωνα με τη DailyMail, o Mazepin, πατέρας του οδηγού της Formula 1, Nikita, και στενός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν

μέτοχος της εταιρείας στην οποία ανήκε το Hitech Grand Prix που αγωνίζεται στη Formula 2, 3 και 4.

Σύμφωνα με έγγραφα που είδε η εφημερίδα Sportsmail, ο Mazepin κατείχε εν μέρει την Hitech μέσω κυπριακής εταιρείας.

Οι μετοχές της κυπριακής εταιρείας στη Hitech μεταβιβάστηκαν εννέα ημέρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία και ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας, Όλιβερ Όουκς, ανέλαβε στη συνέχεια τον έλεγχο της εταιρείας.

Η εμπλοκή του 53χονου Mazepin στη βρετανική εταιρεία εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το ξέπλυμα ρωσικού χρήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μεταβίβαση ιδιοκτησίας επιδεινώνει τους φόβους ότι ορισμένοι πλούσιοι Ρώσοι έχουν μεταφέρει τις επενδύσεις τους προτού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλει κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή.

Σημειώνεται ότι ο Mazepin δεν ήταν μέσα στη λίστα των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Βρετανία.

Φαίνεται όμως να είναι ιδιαίτερα κοντά στον Πούτιν.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, φωτογραφήθηκε με τον Πούτιν σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση στο Κρεμλίνο.

Και ο Mazepin ήταν ένας από τους περίπου 40 ολιγάρχες που κλήθηκαν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ρωσικά στρατεύματα και τανκς εισήλθαν στην Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Πιλότος Formula 1 με κράνος «Όχι στον Πόλεμο» και σημαία του ψευδοκράτους

Keywords
Τυχαία Θέματα