Λεμεσός: Πιο εντατικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας την Αγία Εβδομάδα

Περισσότεροι και πιο εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας Λεμεσού τη Μεγάλη εβδομάδα για πάταξη του φαινομένου των επικίνδυνων Πασχαλινών εθίμων. «Αυτό είναι μια προειδοποίηση και μια συμβουλή προς τους γονείς των νεαρών προσώπων ότι θα πρέπει να ασκούν περισσότερο έλεγχο, διότι οι πλείστοι είναι νεαροί, μαθητές και την ευθύνη την έχουν οι γονείς» αναφέρει ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σωτηριάδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας συνελήφθηκαν 15 συνολικά νεαροί

ηλικίας από 15 έως 17 ετών. Οι δώδεκα είχαν εντοπιστεί από περίπολα της αστυνομίας στον περίβολο των εκκλησιών Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μονοβόλικο και Αγίου Γεωργίου στη Χαβούζα. « Τα πρόσωπα αυτά οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού και στους κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς όπου αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθησαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι αυτά του ανάμματος φωτιάς χωρίς άδεια καθώς και για το αδίκημα αλήτες και περιπλανώμενοι» είπε.

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν επίσης για κατοχή και χρήση κροτίδων. Ερευνήθηκε οικία 15χρονου όπου εντοπίστηκαν 292 κροτίδες, κατασχέθηκαν , συνελήφθη για παράνομη κατοχή υλών. «Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής προέκυψε μαρτυρία ότι πώλησε σε άλλα δύο νεαρά πρόσωπα κροτίδες, οι οποίοι και εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι», είπε.

Η αστυνομία επίσης πέρασε χειροπέδες σε 31 ετών πρόσωπο από τον Ύψωνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν συνολικά 1247 κροτίδες, 13 πυροτεχνήματα, ένα πυροσβεστήρα και διάφορα υλικά κατασκευής κροτίδων. Ο ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση.

Ανακρινόμενος, ο ύποπτος παραδέχθηκε επίσης ότι τον περασμένο Φεβρουάριο έδωσε σε 19χρονο πυροσβεστήρα τον οποίο γέμισε με πυρίτιδα και άλλα υλικά. Ο 19χρονος πυροδότησε τον πυροσβεστήρα στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Σάββα στον Ύψωνα τον περασμένο Φεβρουάριο και προκάλεσε ζημιές στο περιτοίχισμα της εκκλησίας. Ο 19χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση. « Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, η χρήση πυροσβεστήρα τον οποίο είχε γεμίσει με πυρίτιδα ο συγκεκριμένος νεαρός, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο ή για άλλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα κοντά στο σημείο της έκρηξης» τόνισε ο κ. Σωτηριάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα