Μακραίνει η λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα

Δεκάδες είναι τα ελλείποντα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στις λίστες της Αστυνομίας. Η αναζήτηση προσώπων αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο και αφορά κάθε άτομο ανεξαρτήτως καταγωγής, ηλικίας ή φύλου. Κάνοντας μιαν αναζήτηση στο αρχείο με τα εξαφανισμένα πρόσωπα, μπορεί κάποιος να βρει υποθέσεις προσώπων από τη δεκαετία του ’90.

Άτομα τα οποία εξαφανίστηκαν εδώ και αρκετό καιρό, με την Αστυνομία να τοποθετεί τις υποθέσεις αυτές στα κιτάπια της, αναμένοντας οποιαδήποτε πληροφορία η οποία θα βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

Επισήμως, όλες αυτές οι υποθέσεις διερευνώνται ακόμη, όμως είναι

προφανές ότι μετά από τόσα χρόνια είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν άνθρωποι που εξαφανίστηκαν ενώ βρίσκονταν ήδη σε μεγάλη ηλικία. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση άνδρα που εξαφανίστηκε το 1990 και ήταν 85 ετών. Αν ακόμη βρίσκεται στη ζωή, τότε σήμερα είναι 118 ετών. Και αυτή δεν είναι η μοναδική υπόθεση, υπάρχουν και άλλες παρόμοιες, με την κοινή λογική να αδυνατεί να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν κάποτε ζωντανοί.

Από την αρχή του χρόνου υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα νέα άτομα, τα οποία είναι εξαφανισμένα. Οι πλείστες υποθέσεις αφορούν αλλοδαπά άτομα και κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν πάθει κάτι κακό, αν διαμένουν πλέον στα κατεχόμενα ή αν διέφυγαν στο εξωτερικό με διαφορετική ταυτότητα.
Όμως, ανάμεσα σε αυτές τις λίστες βρίσκονται και τα ονόματα των Άγγελου Περικλέους, Ανδρέα Χρίστου, Ahmed Zaidan, Μαρίας Κακογιάννη, υποθέσεις που συντάραξαν το παγκύπριο, με ορισμένες εξ αυτών να επανέρχονται ανά διαστήματα στην επικαιρότητα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα