Στην Αρχιεπισκοπή οι αρχιμανδρίτες: «Η καθαίρεση είχε προαποφασιστεί» (pics)

Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής πέρασαν το πρωί, οι δύο αρχιμανδρίτες που τελούν εν αργία, μαζί με τους δικηγόρους τους, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Οι νομικοί σύμβουλοι των δύο μοναχών, επέδωσαν υπόμνημα στην ανακριτική επιτροπή, στο οποίο σημειώνουν ότι ακολουθήθηκε λανθασμένη διαδικασία και προβαίνουν σε καταγγελία για ειλημμένη απόφαση καθαίρεσης των πελατών τους.

Τόσο οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας, κλήθηκαν να παραστούν ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της εκκλησίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του ΡΙΚ, τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί απόφαση για καθαίρεση των δύο αρχιμανδριτών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο νομικός Αναστάσιος Βαβούσκος που υπερασπίζεται τους μοναχούς έκανε λόγο για την ανάγκη μιας δίκαιης δίκης και κρίσης.

«Από χθες και τα ΜΜΕ υποστηρίζουν τις θέσεις μας καθώς αναφέρουν από έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές όπως αναφέρουν ότι η καθαίρεση έχει ήδη προαποφασιστεί», είπε προσθέτοντας πως «είναι ευθύνη της Ιεράς Συνόδου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοια προαπόφαση και να απαλλάξει τους πελάτες μας και να προχωρήσει η διαδικασία με τον Μητροπολίτη Ταμασού ή να καθαιρέσει τους πελάτες και να αποδείξει το αντίθετο».

Δείτε τις φωτογραφίες του ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Στο δικαστήριο Νεκτάριος και Πορφύριος για τις €807.000- Αναβολή διαδικασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα