Μονή Οσίου Αββακούμ: Πως φέρεται να «δικαιολογούσαν» τις οικονομικές απάτες

Την άκρη του νήματος ακόμη και των «αγίων» οικονομικών «μαγειρεμάτων» των δύο μοναχών της Μονής του Οσίου Αββακούμ, καλούνται να ξετυλίξουν οι ανακριτές, μετά την καταγγελία του οικείου μητροπολίτη Ταμασού, Ησαΐα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δύο Αρχιμανδρίτες εμπλέκοντας και άλλους εργαζόμενους στη Mονή, φέρονται να επιχειρούσαν οικειοποίηση χρηματικού ποσού ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας το στα λογιστικά βιβλία υπό μορφή δανείου.

Σ' αυτήν την εξίσωση οι δυο Αρχιμανδρίτες φέρονται να επιχείρησαν την ετοιμασία εικονικών συμβολαίων, με

εικονικές ημερομηνίες καθώς και εικονική συμφωνία αποπληρωμής του ποσού αυτού, συγκεκριμένο ποσό να τοποθετείται και πάλι εικονικά ως δόση.

Μάλιστα οι δυο εμπλεκόμενοι φέρονται να εφάρμοζαν τέτοιες μεθόδους προκειμένου να «δικαιολογήσουν» τις οικονομικές απάτες, σε περίπτωση που ελέγχονταν από την Μητρόπολη, καθώς όφειλαν να παρουσιάζουν για σκοπούς ελέγχου των εξόδων για τις εργασίες ανοικοδόμησης της Mονής.

Από την πλευρά τους, οι ανακριτές καλούνται να ακολουθήσουν τη διαδρομή αυτού του μεγάλου χρηματικού ποσού,  σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν από που προήλθε και τι απέγινε και εάν κατέληξε στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε στο δωμάτιο που διέμενε η μητέρα του ηγούμενου και στο οποίο εντοπίστηκαν 800 χιλιάδες σε μετρητά.
  
Παράλληλα, αντικείμενο διερεύνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και αριθμός κτημάτων της περιοχής, τα οποία φέρεται να αποκτήθηκαν από τους δυο αρχιμανδρίτες και για τα οποία υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι αποκτήθηκαν από τον «οβολό», που άφηναν οι πιστοί στη Μονή.
 
Στη βάση των πληροφοριών που είναι σε θέση να γνωρίζει το ΣΙΓΜΑ, όλα συγκλίνουν ότι η ανακριτική ομάδα καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, τα οποία αφορούν  συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας καθώς και κλοπή.

Τέλος, η πρώτη συνεδρίαση του  Συνοδικού Δικαστηρίου, επισπεύσθηκε και καθορίστηκε, για την ερχόμενη Τετάρτη 13/3, οπότε και αναμένεται, αφού εξεταστεί ο φάκελος της υπόθεσης να κληθούν οι δύο μοναχοί, για να καταθέσουν.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία μοναχού:«Από χώρο εξομολόγησης τα βίντεο-Απειλές Ησαΐα για Netflix»

Keywords
Τυχαία Θέματα