Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Γάζα

Ευρείας κλίμακας πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στην Γάζα επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, αναφέροντας ότι στόχος της επίθεσης ήταν στέλεχος της Χαμάς που συνδεόταν με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Οι παλαιστινιακές αρχές αναφέρουν ότι τα θύματα της επίθεσης ήταν περισσότερα από 50.

«Η εξόντωσή του επιτεύχθηκε στο πλαίσιο μίας ευρείας κλίμακας επίθεσης σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές υποδομές που ανήκουν στο Κεντρικό Τάγμα Τζαμπαλίγια,

που είχε τον έλεγχο σε κτίρια αμάχων στην Γάζα», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, σχετικά με το χτύπημα κατά του Ιμπραήμ Μπιαρί, διοικητή του Κεντρικού Τάγματος Τζαμπαλίγια της Χαμάς.

Ισραηλινά αεροσκάφη συνέχισαν σήμερα το μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα, όπου ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τις 8.500 νεκρούς, εκ των οποίων περισσότερα από 3.500 είναι παιδιά, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επίθεση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό άφησε πίσω της τουλάχιστον 50 θύματα.

Μεταξύ των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται και δύο παιδιά με γαλλική υπηκοότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο επανέλαβε την έκκλησή του για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Το γαλλικό υπουργείο αναφέρει ότι η μητέρα των δύο νεκρών παιδιών, μαζί με το τρίτο παιδί της, έχουν τραυματιστεί, και ότι το γαλλικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί της.

Στο μεταξύ, τα ΗΕ αναφέρουν ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά, εκφράζοντας φόβους ότι πολλά περισσότερα θα πεθάνουν από αφυδάτωση, λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε πόσιμο νερό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα