Οι Τούρκοι Σπάνε Ρεκόρ Ομιλίας!

Μεγάλη η αγάπη των Τούρκων για το κινητό τηλέφωνο και την επικοινωνία...

477 λεπτά/μήνα μιλάει κατά μέσο όρο στο τηλέφωνο ένας Τούρκος, με την Τουρκία να γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που αφιερώνει το περισσότερο χρόνο της στο τηλέφωνο.

Δηλ. 100 λεπτά περισσότερο από τη δεύτερη, τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η Τουρκία κατατάσσεται "πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών". Ο συνολικός όγκος κίνησης κινητής και σταθερής τηλεφωνίας το 2023, εξαιρουμένων των κλήσεων στο διαδίκτυο, έφτασε τα 321,4 δισεκατομμύρια λεπτά. Το 95,4% της κίνησης

αποτελούνταν από κλήσεις από κινητό προς κινητό.

Από το 2012, η Τουρκική Δημοκρατία είναι η χώρα με την υψηλότερη χρήση κινητής τηλεφωνίας, διευρύνοντας τη διαφορά από τους πιο κοντινούς της οπαδούς: Νορβηγία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία και Τσεχία.

Οι Τούρκοι συνδρομητές πραγματοποίησαν τρεις φορές περισσότερες κλήσεις ανά άτομο από τον μέσο όρο της Γερμανίας των 153 λεπτών και δύο φορές περισσότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 239 λεπτών.

Η Τουρκία ξεχώρισε επίσης ως η χώρα με τα χαμηλότερα μηνιαία έσοδα ανά συνδρομητή.

Το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, που αντιπροσωπεύει το μηνιαίο εισόδημα ανά συνδρομητή, ήταν 4,26 ευρώ στην Τουρκία το τέταρτο τρίμηνο του 2023, έναντι 17,21 ευρώ στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα