Ολγκίν: Τώρα η ευθύνη ανήκει στους ηγέτες

H Yeni Düzen (08.05.24 yeniduzen.com) γράφει ότι η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, δήλωσε ότι τώρα η ευθύνη στο Κυπριακό ανήκει στους ηγέτες και εξέφρασε την ελπίδα αυτοί να μπορέσουν να ακούσουν τον λαό, αναφέρει το ΓΤΠ.

Μιλώντας μετά από τη συνάντησή της στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ σήμερα Τετάρτη, η Ολγκίν ανέφερε ότι είχε μια "εποικοδομητική συνάντηση" με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και πρόσθεσε ότι ο Τατάρ

επανέλαβε τις θέσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

Η Ολγκίν είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τατάρ, μίλησε για τις επισκέψεις της σε κάποιες χώρες και τού μετέφερε ότι θεωρεί σημαντικό η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει μια μόνιμη λύση στην Κύπρο. «Τώρα η ευθύνη είναι στους ηγέτες», είπε.

Η Κολομβιανή διπλωμάτης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μηνών που επισκέφθηκε την Κύπρο, συναντήθηκε με πολλούς ανθρώπους από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον ιδιωτικό τομέα και νέους, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να προχωρήσουν μπροστά και τώρα είναι ευθύνη των ηγετών να κάνουν κάτι. Και ελπίζω ότι μπορούν να ακούσουν τον λαό».

Ο Ολγκίν, η οποία συνοδευόταν από τη σύμβουλό της Patti Londono, πραγματοποίησε την τρίτη της επίσκεψη στο νησί για να αναζητήσει κοινό έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών μετά τον διορισμό της από τον Γενικό Γραμματέα. Αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές στην Κύπρο  μέχρι τις 14 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολγκίν, Τώρα,olgkin, tora