Πρωθυπουργός Σουηδίας:«Δεν αποκλείω εμπλοκή στρατού για καταπολέμηση της βίας»

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson δήλωσε πριν από μερικές μέρες  πως δεν  αποκλείει να καλέσει τον στρατό για να σπάσει το κύμα βίας που σαρώνει την χώρα. 

«Ο στρατός μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία σε ειδικές καταστάσεις, για παράδειγμα στην περίπτωση της τρομοκρατίας», είπε.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα αλλά οι Φιλελεύθεροι από την πλευρά τους εμφανίζονται αρνητικοί.

Τα κυβερνητικά κόμματα τονίζουν ότι δεν είναι το πρώτο μέτρο.Αλλά αν η κατάσταση συνεχιστεί, ο

Ulf Kristersson και η Ebba Busch είναι ανοιχτοί να καλέσουν τον στρατό.

«Υπάρχουν κανόνες για τον στρατό να βοηθά την αστυνομία, αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να αλλάξουμε τους νόμους που το εμποδίζουν, ώστε η Σουηδία να καταπολεμήσει σωστά το έγκλημα», λέει ο Ulf Kristersson.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Υπερβόριοι, στην ίδια τροχιά βρίσκεται και η αρχηγός των Social Democrats

«Έχουμε εντολή για το πώς γίνεται, το κράτος πρέπει να είναι υπεύθυνο για το μονοπώλιο της βίας, όχι εκείνοι που πιστεύουν ότι το σουηδικό νομικό βιβλίο είναι μια προαιρετική εναλλακτική λύση,  είπε ο  Jimmie Åkesson (SD) σημειώνοντας ότι ο στρατός θα πρέπει να μπορεί να αναπτυχθεί τώρα.

- Είναι προφανές ότι πρόκειται για εγχώρια τρομοκρατία, πραγματική απειλή για το σύστημα. Τότε πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι της κοινωνίας», είπε.  Ο ίδιος δεν απέκλεισε την παρουσία  στρατιωτικών οχητμάτων στους δρόμους καθώς η κατάσταση είναι σοβαρή. 

Keywords
Τυχαία Θέματα