Πυρά Ερντογάν: ΗΠΑ και ΕΕ ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους

Πολύ πιο σκληρός επέστρεψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν από τη Γερμανία. Σε ομιλία του σήμερα στην 62η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Ένωσης Τούρκων Φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη εμφανίστηκε ακόμη πιο λάβρος κατά του Ισραήλ, της Ευρώπης και της Δύσης, ενώ αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία.

«Αντιδρώντας στην σιωπή της Δύσης για τις επιθέσεις του Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε: "Όλος ο δυτικός κόσμος είναι μαζί με τους ιμπεριαλιστές Σταυροφόρους. Δεν διαφέρουν ο ένας από τον άλλον. Δυστυχώς, τους είδα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου χθες το βράδυ. Το είδα αυτό στον πρόεδρο και στον άλλο (αναφερόμενος

στον Σολτς). Είναι πάνω κάτω, αυτό που λένε «είναι η Χαμάς και η Χαμάς». Λένε ότι η κίνηση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πυροδότησε αυτή την κατάσταση. Τους είπα ότι 13 χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ. Γιατί δεν μιλάτε γι' αυτό;"

Το Ισραήλ κρατά 10 χιλιάδες ομήρους

Όμηροι... Τι γίνεται με τους ομήρους που κρατούνται από το Ισραήλ; Υπάρχουν σχεδόν 10 χιλιάδες όμηροι στα χέρια του Ισραήλ. Ας κάνουμε το βήμα να τους δώσουμε στη Γερμανία και ας προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτούς που κρατάει σήμερα η Χαμάς. Είστε υπέρ αυτού; Δεν μπορούν να πουν ‘ναι’. Ο πρόεδρός σας θα πάει στο Ισραήλ σε μια εβδομάδα. Κάντε αυτό το βήμα κι εμείς θα κάνουμε το άλλο. Διαφορετικά, δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Θέλουν να μας ξεριζώσουν από τα εδάφη της καρδιάς μας

«Η χώρα μας περιβάλλεται από έναν πύρινο δακτύλιο. Σε αυτό τον δακτύλιο φωτιάς, η Τουρκία συνεχίζει την πορεία της με στόχο να γίνει μια από τις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου σε κάθε τομέα, πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Η αντίληψη Σταυροφορίες-Ημισέληνος δεν έχει τελειώσει.

Συνεχώς έχουν μόνο έναν στόχο. Αυτός είναι να εμποδίσουν την Τουρκία, την χώρα ατμομηχανή του τουρκικού και ισλαμικού κόσμου, να πετύχει τους στόχους της, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι πίσω από κάθε δραστηριότητα, που λαμβάνει χώρα εντός και γύρω από τα σύνορά μας και έχει συνέπειες για την χώρα μας, βρίσκεται η πρόθεση να ξεριζωθεί το έθνος μας από αυτά τα εδάφη. Όταν λέμε αυτά τα εδάφη, εννοούμε την γεωγραφία της καρδιάς μας με την ευρεία έννοια. Αν κάποιος εξακολουθεί να μην θέλει να αποδεχτεί ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που αποτελείται μόνο από τα σύνορά της, είναι είτε αδαής, είτε προδότης που το κεφάλι και η καρδιά του ζουν σε άλλες γειτονιές».

«Βάζουν τρικλοποδιά στην πορεία της μεγάλης Τουρκίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε:

"Πρέπει να δούμε το περιβάλλον μας με τον ορίζοντα της γεωγραφίας της καρδιάς μας και να αξιολογούμε τα γεγονότα ανάλογα. Το συριακό ζήτημα είναι έτσι, το ιρακινό ζήτημα είναι έτσι, το κυπριακό ζήτημα είναι έτσι. Κάθε ζήτημα που ξεκινά από τις ακτές της ανατολικής Μεσογείου και φτάνει μέχρι τα βάθη της Αφρικής είναι έτσι».

Ευρώπη και Αμερική ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους ασφάλεια – Οι ισλαμικές χώρες είναι αδύναμες

«Η Ευρώπη και η Αμερική δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο εκτός από την δική τους ασφάλεια και ευημερία. Οι ισλαμικές χώρες, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να έχουν μια ισχυρή θέση ακόμη και για τα πιο θεμελιώδη ζητήματα, όπως το ζήτημα της Ιερουσαλήμ.

Σήμερα, αν το Ισραήλ μπορεί να σκοτώνει βάναυσα ανθρώπους στη Γάζα και σε άλλες παλαιστινιακές πόλεις, ακόμη και σε γειτονικές χώρες, αυτό δεν οφείλεται στην δύναμή του, αλλά στην αποδιοργάνωση του ισλαμικού κόσμου».

Το Ισραήλ κατοχική δύναμη και κράτος-τρομοκράτης

«Ενώ οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών είναι σχεδόν αιχμάλωτες του Ισραήλ, η αφύπνιση και οι αυξανόμενες αντιδράσεις των λαών των ίδιων χωρών μας δίνουν ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Η κρατική και κατοχική τρομοκρατία του Ισραήλ στη Γάζα και σε άλλες παλαιστινιακές πόλεις είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι γενοκτονία, και θα διαμαρτυρηθούμε για αυτή τη γενοκτονία στα κατάλληλα μέρη με περισσότερους από 2 χιλιάδες δικηγόρους. Θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την δουλειά στη μέση, αυτό το τίμημα θα πληρωθεί», δήλωσε.

Το τέλος του δυνάστη Νετανιάχου πλησιάζει – Κανείς δεν είναι ασφαλής στον κόσμο

«Εγώ λέω, το είπα και χθες, το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης. Δυστυχώς, το άτομο που είναι επικεφαλής αυτού του κράτους-τρομοκράτη κάνει τώρα τον λαό του Ισραήλ να εξεγείρεται εναντίον του. Επομένως, το τέλος του πλησιάζει. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό το έγκλημα να παρακολουθηθεί και να διερευνηθεί σε διεθνές επίπεδο και οι δυνάστες να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει. Διαφορετικά, κανένα άτομο, καμία κοινωνία στον κόσμο δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Αν κάθε τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από δυνάμεις, όπως η Αμερική και η Ευρώπη, σφαγιάζει ανθρώπους, όπως επιθυμεί, και διαπράττει φρικαλεότητες που ισοδυναμούν με γενοκτονία, αυτό σημαίνει ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει διαλυθεί εντελώς».

Ερντογάν: Είχαμε την ευλογία να ανοίξουμε εμείς την Αγία Σοφία

«Τώρα μιλάμε για την Αγία Σοφία. Είμαστε μπροστά στην Αγία Σοφία στο Σουλτάναχμέτ, οι ομιλητές είναι εκεί. Το συλλαλητήριο είναι στην πλατεία, είναι τεράστιο. Σε εκείνο το συλλαλητήριο στην πλατεία, ο αφέντης μάς άναψε την φλόγα από εκείνη την ημέρα λέγοντας ‘Θα ανοίξει η Αγία Σοφία, θα ανοίξει η Αγία Σοφία και μάλιστα πώς θα ανοίξει’. Ο Θεός είναι μεγάλος, είχαμε την ευλογία να ανοίξουμε εμείς την Αγία Σοφία.

Καταφέραμε να κινηθούμε  σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την υπεράσπιση του Κυπριακού μέχρι τις εξελίξεις στο ανατολικό Τουρκμενιστάν και το Κιρκούκ, από το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή μέχρι το μεγάλο όραμα της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα