Σωρεία συλλήψεων στην Ευρώπη μέσω Eurojust και Europol

Σε 18 συλλήψεις, οι 14 εκ των οποίων με ευρωπαϊκά εντάλματα και σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, προχώρησαν οι αρχές σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την υποστήριξη της Eurojust και της Europol για οργανωμένη απάτη ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συντονισμένη επιχείρηση ξεκίνησε από το γραφείο του εισαγγελέα του Augsburg και τη Βαυαρική Κρατική Εγκληματολογική Υπηρεσία στη Γερμανία,

το Γραφείο του Εισαγγελέα του Olsztyn και της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας στην Πολωνία, καθώς και το Γραφείο του Εισαγγελέα του Zwolle και τις Υπηρεσίες Δίωξης στο Almelo της Ολλανδίας.

Η ισχυρή συνεργασία σε πρώιμο στάδιο αυτής της έρευνας με την Europol, καθώς και χάρη στις αρκετές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις συντονισμού που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Eurojust, επέτρεψαν στις ομάδες έρευνας των κρατών μελών να εντοπίσουν τους κύριους παράγοντες και να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, με τη συμμετοχή πάνω από 200 υπαλλήλων επιβολής του νόμου σε όλη την Ευρώπη.

Η Europol ανέπτυξε ένα κινητό γραφείο για τη διευκόλυνση της, σε πραγματικό χρόνο, ανταλλαγής πληροφοριών και της ανάλυσης δεδομένων. Η ομάδα πίσω από την εγκληματική δραστηριότητα χρησιμοποίησε μια εξελιγμένη υποδομή (λογισμικό εταιρείες, εμπόρους, οι εταιρείες που λειτουργούν ως εναλλακτικές πλατφόρμες πληρωμών κ.α) για τη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος, τις μεταφορές χρημάτων σε διάφορα κράτη μέλη και μια σειρά από τρίτα κράτη.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα