Τα πρώτα λόγια της κυρίας Ανδριάνας στην Καραγιάννη: «Δικαίωση για όλους»

Για τη δικαίωση της οικογένειας του Θανάση Νικολάου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Παθολογοανατόμος, Δρ Δήμητρα Καραγιάννη.

Αρχικά, ανέφερε ότι «η κάθε ενέργεια μου είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και αντικειμενική. Τρομερά συναισθήματα την Παρασκευή πέρασαν από μπροστά μας γιατί είχαμε την ελπίδα αλλά όταν ακούσαμε διά ζώσης όλη αυτή την απόφαση, πραγματικά ήταν τρομερή ικανοποίηση, δικαίωση. Γιατί πέρα από το επιστημονικό κομμάτι, σαν άνθρωπος ζώντας την περίπτωση του Θανάση, ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής τα τελευταία

2,5 χρόνια. Ήταν μια δικαίωση για όλους».

Σε ερώτηση ποιο ήταν το σημείο «κλειδί» για την υπόθεση, απάντησε ότι «ήταν όλη η μαρτυρία μου γιατί η κάθε μου φράση, η κάθε μου κουβέντα ήταν τεκμηριωμένη με βάση τη βιβλιογραφία. Έφερα όλη τη βιβλιογραφία, το κάθε πράγμα που έλεγα και ήθελα να το δικαιολογήσω, το έκανα επιστημονικά. Δεν ήρθα μόνο με το βιογραφικό μου στην Κύπρο για να καταθέσω. Εγώ κατέβηκα με τη βιβλιογραφία μου, με αληθινό οστό να περιγράψω επακριβώς και διά ζώσης στο ακροατήριο και στην πρόεδρο κυρίως πώς είναι τα πράγματα. Αλλιώς είναι από φωτογραφία και αλλιώς ζωντανά. Και κάθε ερώτηση που δέχθηκε, υπολογίζω γύρω στις 100 ερωτήσεις στην αντεξέτασή μου, κάθε ερώτηση την τεκμηρίωνα. Αυτή είναι η δουλειά μας να μην αφήνουμε κενά. Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός όταν πάει να καταθέσει στο δικαστήριο να απαντάει για παράδειγμα, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν είμαι σίγουρος».

Σε σχέση με τη συμπεριφορά της εκπρόσωπου της Νομικής Υπηρεσίας, επεσήμανε ότι «προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που πίστευε εκείνη καλύτερα. Όμως να προσβάλλεις ή να θες να μειώσεις τον γιατρό που προσπαθείς να εξετάσεις είναι καθόλου αποτελεσματικό και αυτό το είδατε. Τέτοιες συμπεριφορές ενίοτε τις έχω ζήσει στο δικαστήριο αλλά δεν με αγγίζουν. Προσπάθησε να με φέρει σε δύσκολη θέση, να με προσβάλει αρκετές φορές αλλά δεν έδωσα σημασία. Εγώ της πρότεινα να της κάνω μάθημα ανατομίας. Δεν με αγγίζουν αυτά γιατί η δουλειά μου πρέπει να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη. Χαίρομαι που είχα να κάνω με μια πρόεδρο που είχε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Μόνο αυτό έχω να σας πω».

Ερωτηθείσα ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε η κυρία Ανδριάνα, απάντησε «μου είπε «ευχαριστώ», μόνο αυτό. Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες. Χαίρομαι που έκανα τη δουλειά μου και ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Οποιοσδήποτε από την Κύπρο χρειάζεται τη βοήθεια, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου, επειδή ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια». 

Διαβάστε επίσης: 

Ανδριάνα: Το φως νίκησε το σκοτάδι - Επιτέλους, μπορώ να θρηνήσω το παιδί μου

Τελικό πόρισμα 3ης θανατικής ανάκρισης Θανάση: Απεβίωσε από στραγγαλισμό

Τελικό πόρισμα 3ης θανατικής ανάκρισης Θανάση: Απεβίωσε από στραγγαλισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα