Θα στείλει τελικά εκπρόσωπο η ΚΔ στην «ενθρόνιση» του Βλαδιμίρ Πούτιν;

Το Radio Liberty σε άρθρο του αναφέρει πως έμαθε ότι από τις έξι χώρες μέλη της ΕΕ που έστειλαν διπλωμάτες στην ορκωμοσία του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και ένα κράτος άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή.

Η λίστα που ισχυρίζεται ότι  έλαβε η ιστοσελίδα  δείχνει ότι διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο,

τη Μάλτα, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία θα παραστούν στην τελετή «ενθρόνισης» του Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Radio Liberty από διπλωματικούς κύκλους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το βράδυ της 6ης Μαΐου, το Βέλγιο σκόπευε να στείλει εκπρόσωπό του στην εκδήλωση. Ωστόσο, πηγές ανέφεραν σήμερα το πρωί ότι τελικά δεν θα συμμετείχε στην τελετή.
Το βράδυ της 6ης Μαΐου, το Reuters ανέφερε ότι επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας σε επίπεδο πρεσβευτών, σχεδίαζαν να παρευρεθούν στα «εγκαίνια» του Πούτιν.

Ιστορικό:

Το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αναγνωρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον επικεφαλής του Κρεμλίνου, ως τον δημοκρατικά εκλεγμένο και νόμιμο πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, είναι αντίθετος με την παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τελετή ορκωμοσίας του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την επανεκλογή του την άνοιξη. Ορισμένα κράτη της ΕΕ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν.

Πάντως υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί στο Τwitter που κάνουν λόγο για παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ορκωμοσία μαζί με Ελλάδα

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Βλαδιμίρ Πούτιν,vladimir poutin