Θρίλερ από πιθανή «εμπλοκή» στους Όρους Αναφοράς

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται το πήγαινε – έλα, της Τζέιν Χολ Λουτ, σε ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα, στην προσπάθεια της για συνομολόγηση Όρων Αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, έχει παρουσιαστεί «μικρή εμπλοκή» στη διαδικασία, εξου και οι συνεχείς παρατάσεις που λαμβάνει η παραμονή της ειδικής συμβούλου του Γ.Γ του ΟΗΕ, στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός, σε σχέση με το ταξίδι της Αμερικανίδας διπλωμάτη

στην Κύπρο, έκανε λόγο για μια συνάντηση την Κυριακή (1/9) με τους δυο ηγέτες. Εξάλλου, αποτελούσε ζητούμενο εάν η κυρία Λουτ θα προλάβαινε να πραγματοποιήσει τη Δεύτερα (2/9) έναν δεύτερο γύρο επαφών, δεδομένου ότι την ίδια ημέρα, θα αποχωρούσε από την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν την Δευτέρα (2/9) ανακοινώθηκε από τα κατεχόμενα ότι η κυρία Λουτ, θα είχε και τρίτη συνάντηση με τους δυο ηγέτες την Τρίτη (8/4), συνεργάτες του Προέδρου, δεν έκρυψαν την έκπληξη τους απ' αυτή την εξέλιξη.

Οι τρεις συναντήσεις, έγιναν την Τετάρτη (4/9) τέσσερις, ενώ την Πέμπτη (5/9), όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί και πέμπτος γύρος επαφών.

Η «εμπλοκή», σύμφωνα με πληροφορίες, έγκειται στην προσπάθεια του Μουσταφά Ακιντζί, μετά από υποδείξεις της Άγκυρας, να παρεισφρήσουν στους «Όρους Αναφοράς», στοιχεία που να προδεσμεύουν την αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ στα θεσμικά όργανα της επανενωμένης Κύπρου αλλά κυρίως στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της υφιστάμενης διαδικασίας, να υπάρχει πλάνο για προώθηση ενός plan B.

Keywords
Τυχαία Θέματα