Το «Όχι» Ειρήνης σε Παμπορίδη και η αντίδραση ΑΚΕΛ

Εντάσεις προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις της Βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία ανέφερε πως θεωρεί αυτονόητο ότι ο Γιώργος Παμπορίδης δεν είναι μια επιλογή για το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», η κα Χαραλαμπίδου σημείωσε πως ο κ. Παμπορίδης δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή, καθώς είχε τοποθετηθεί απαξιωτικά τόσο για το ΑΚΕΛ

όσο και για τον Δημήτρη Χριστόφια. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά το θέμα των προεδρικών, επικαλούμενος μάλιστα την αρχαία ρήση "τοις φρονίμοις ολίγα".

"Όλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Έχουμε διαδικασίες στο κόμμα που περιλαμβάνει και τις νέες δυνάμεις. Αυτό το πράγμα το έχουμε ξεκαθαρίσει", είπε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε πως "από την στιγμή που η ηγεσία του κόμματος και τα στελέχη του κόμματος κάνουν υπομονή για να κάνουμε συζήτηση εντός του κόμματος, αλλά για να κάνουμε και την συζήτηση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια συνεργασία, με στόχο να πετύχουμε τον τερματισμό της διακυβέρνησης του τόπου από τον Συναγερμό και να έχουμε μιαν προοδευτική αλλαγή, αυτό καλύπτει όλους".

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ για Προεδρικές: «Τοις φρονίμοις ολίγα»

Από την άλλη, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη» και σχολιάζοντας την αντίθεση της κας Χαραλαμπίδου για στήριξη του Γιώργου Παμπορίδη αλλά και την αναφορά ότι δεν καλούνται οι Νέες Δυνάμεις να τοποθετηθούν, είπε πως «δεν είμαι βέβαιος ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα άντεχε την πειθαρχία μιας Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ».

Κληθείς από το ραδιόφωνο να αναφέρει εάν είναι κακό να έχει διαφορετική άποψη η κα. Χαραλαμπίδου, ο κ. Δαμιανού είπε πως «είναι κακό να μη σέβεσαι την διαδικασία ενός κόμματος που σε τίμησε και σε φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από μια διαδικασία που έχουν λόγο οι Νέες Δυνάμεις». 

Την ίδια στιγμή, η πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, σε ανάρτησή της στο Twitter, τίθεται υπέρ της υποψηφιότητας της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τις Προεδρικές.

Εκτός αν το θέμα δεν είναι προσωπικό ή σεξιστικό και το ΑΚΕΛ διαπίστωσε πως το αφήγημα του για «περισσότερο κράτος» δεν μπορεί να συνεχιστεί και αναζητεί ανοικτά πια δεξιό υποψήφιο. Για να ταιριάξουν όμως κόμμα και δεξιός υποψήφιος προϋποθέτει αναδόμηση εκ βάθρων.

— Emily Yiolitis (@emilyyiolitis) February 1, 2022

Πάντως, σε νεότερή της ανάρτηση η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε τα εξής:» Την αριστερά υπηρετώ και θα την τιμώ πάντα. Και κρίνομαι γι' αυτά που λέω και όχι για αυτά που ισχυρίζονται οι άλλοι ότι λέω, γι' αυτό και ανεβάζω το ηχητικό από την παρέμβαση μου στην Κατερίνα Ηλιάδη σήμερα. Ουδέποτε μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεώρησα ότι μια τοποθέτηση ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ θα εκλαμβάνετο όπως είπε συνάδελφος, ότι "Δεν σέβομαι διαδικασία ενός κόμματος που με τίμησε, (ΟΝΤΩΣ συμφωνώ) και με φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια". Ουδέποτε πίστεψα τα δημοσιεύματα ότι ένας ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ και μάλιστα περήφανος για την παράταξή του, με απαξιωτικές αναφορές στο ΑΚΕΛ, στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστοφια, θα μπορούσε να ήταν επιλογή η να συζητείται στα συλλογικά όργανα της Αριστεράς. Δηλαδή αν ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ έλεγε ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ μέλος του πολιτικού γραφείου με παρόμοιες απαξιωτικές αναφορές, θα κατηγορείτο ότι δεν σέβεται την παράταξη του και παρεμβαίνει σε διαδικασίες; Είναι το αυτονόητο Μην τρελλαθούμε εντελώς. Αυτή δεν ήταν παρέμβαση σε διαδικασίες, ήταν το αυτονόητο και μου υπεβλήθη προσωπικό ερώτημα και απάντησα με συνέπεια σε αυτό που έκανα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Να υπερασπίζομαι την Αριστερά και όσους την πολεμούν και την απαξιώνουν. Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Και λυπούμαι αν δυσαρέστησα οποιονδήποτε και δη τον ΓΓ, που εκτιμώ βαθύτατα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι Ειρήνης, Παμπορίδη,ochi eirinis, paboridi