Το θάνατο ομήρου επιβεβαίωσε το Ισραήλ

Ένας Ισραηλινός που κρατείτο όμηρος στη Γάζα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκε ως νεκρός, δήλωσαν την Παρασκευή, η Κυβέρνηση του Ισραήλ και το κιμπούτς όπου ζούσε.

Ο Dror Or, 49 ετών, είναι ο τελευταίος όμηρος που επιβεβαιώθηκε νεκρός από το Ισραήλ μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς που πυροδότησε πόλεμο με το Ισραήλ.

Σκοτώθηκε και το σώμα του κρατήθηκε στο παλαιστινιακό έδαφος από τις 7 Οκτωβρίου, είπε το κιμπούτς Μπεερί.

Το Μπεερί ήταν μια από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο

από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύζυγος του Or σκοτώθηκε στην αρχική επίθεση, και δύο από τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 17 και 13 ετών, απήχθησαν και στη συνέχεια ελευθερώθηκαν τον Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής ομήρων με κρατούμενους μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το Ισραήλ εκτιμά ότι 129 αιχμάλωτοι που συνελήφθησαν από μαχητές κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους παραμένουν στη Γάζα. Ο στρατός λέει ότι 35 από αυτούς είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του Or.

Η ομάδα του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων δήλωσε ότι θα παράσχει βοήθεια στην οικογένεια του Ορ.

Ο αδερφός του Or, είπε ότι η οικογένεια ενημερώθηκε για τα τραγικά νέα από τις δυνάμεις ασφαλείας και κατηγόρησε τις αρχές για τον θάνατό του, ενώ κάλεσε την Ισραηλινή Κυβέρνηση να κάνει μια άμεση συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που είναι ζωντανοί, αλλά και για να επιστρέψει το σώμα του Ορ για ταφή στο Ισραήλ.

Ο θάνατος του Ορ ανακοινώθηκε καθώς οι μεσολαβητές Κατάρ, Ηνωμένες Πολιτείες και Αίγυπτος, αναμένουν την απάντηση της Χαμάς σε μια νέα ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων.

Στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας εκεχειρίας, ελευθερώθηκαν 105 όμηροι, 80 Ισραηλινοί και άνθρωποι από άλλες χώρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 240 Παλαιστινίων που κρατούσε το Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποιεί ο ΟΗΕ: Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα οδηγήσει σε σφαγή αμάχων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα