ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ: Έφτασαν στο Ισραήλ οι πρώτοι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα (24/11) από την Χαμάς και παραδόθηκαν στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων

ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα – 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες εικόνες από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους ομήρους, υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πρόκειται για εικόνες των ομήρων μέσα από τα ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού καθώς περνούν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας. Σε κοντινά πλάνα φαίνονται ηλικιωμένοι αλλά και μία μητέρα με δύο παιδιά.

Οι Ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται τώρα στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό.

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επεσήμανε ο στρατός.

First look on a night of anticipatipn: ICRC vehicles carrying elderly and others across Rafah border crossing. Filmed by NPR producer in Gaza, Anas Baba. pic.twitter.com/4Njg33MaBS

— Daniel Estrin (@DanielEstrin) November 24, 2023

Το Ισραήλ έδωσε στην/ δημοσιότητα τα ονόματα των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα σήμερα. Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται 4 παιδιά και 6 ηλικιωμένες γυναίκες.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ανέφερε ότι τέσσερις εκ των ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς έχουν γερμανική υπηκοότητα.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Τα πρώτα στιγμιότυπα από την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

Όσοι χρειαστούν ιατρική φροντίδα, για τουλάχιστον 48 ώρες δεν θα έχουν επαφή με τους οικείους τους, μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

תיעוד: החטופים הישראלים עולים על האוטובוס לישראל | עדכונים שוטפים >>> https://t.co/UuVRKlBEKF@guy_telaviv pic.twitter.com/GDX7VH487w

— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2023

 Τα ονόματα και οι ηλικίες των 13 Ισραηλινών που επέστρεψαν στο Ισραήλ

Aviv Katz, 2 ετώνRaz Katz, 4 ετώνEmilia Aloni, 5 ετώνOhad Mundar, 9 ετώνDoron Katz, 34 ετώνDanielle Aloni, 44 ετώνKeren Mundar, 54 ετώνAdina Moshe, 72 ετώνHanna Katzir, 77 ετώνRuth Mundar, 78 ετώνMargalit Mozes, 78 ετώνChanna Peri, 79 ετώνYaffa Adar, 85 ετών

LIST OF HOSTAGE THAT WERE RELEASED

The Asher Family from Nir Oz:
- Doron Katz-Asher (34 Years Old)
- Raz Asher (4 Years Old)
- Aviv Asher (2 Years Old)

The Aloni Family from Nir Oz:
- Daniel Aloni (45 Years Old)
- Amelia Aloni (5 Years Old)

The Monder Famiky from Nir Oz:
-… pic.twitter.com/am2TsYrZC1

Global News Hub (@_GlobalNewsHub) November 24, 2023

Βίντεο από την στιγμή που οι 13 όμηροι εισέρχονται σε ισραηλινό έδαφος:

39 οι Παλαιστίνιοι που απελευθερώθηκαν

Στο μεταξύ, τριάντα εννέα Παλαιστίνιοι – 24 γυναίκες και 15 παιδιά, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές – απελευθερώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 28 απελευθερωθέντες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και άλλοι 11 αποβιβάστηκαν από λεωφορείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι 39 απελευθερωθέντες κρατούνταν σε τρεις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων δύο στη Δυτική Όχθη.

Η 23χρονη Μάλακ Σαλμάν είχε συλληφθεί πριν από επτά χρόνια καθ’ οδόν για το σχολείο της, επειδή προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικό στην Ιερουσαλήμ. Φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, εκτίοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Συνοδεία αστυνομικών επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της, στη συνοικία Μπέιτ Σαλάφα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. «Αστυνομικοί είναι στο σπίτι μας και εμποδίζουν τον κόσμο που θέλει να έρθει για να μας δει», είπε στο AFP η μητέρα της, συμπληρώνοντας ότι η 23χρονη «είναι αδύναμη, επειδή δεν έχει φάει από χθες».

Οι ισραηλινές αρχές είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ για τον εορτασμό της αποφυλάκισης κρατουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα