Υπ.Υγείας: Προτεραιότητα Κυβέρνησης η αναβάθμιση αγροτικών περιοχών

Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης εντάσσεται η αναβάθμιση αγροτικών περιοχών και πολύ σύντομα θα αναθεωρηθεί το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Κοινοτήτων, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, εγκαινιάζοντας, το απόγευμα της Κυριακής, τα νέα γραφεία και την αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Παραμύθας.

Σε χαιρετισμό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι «ενέργειες σαν αυτή αναδεικνύουν την αγάπη των κατοίκων και κοινοτικών αρχών για

πρόοδο, και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των αγροτικών περιοχών, που αποτελεί και ουσιαστικό στόχο της παρούσας διακυβέρνησης».

Ιδιαίτερα, όσον αφορά στις ορεινές περιοχές, συνέχισε, η Κυβέρνηση αναπτύσσει δράσεις, βάσει ενός στρατηγικού πλάνου και σχεδιασμού, ο οποίος θα δημιουργήσει προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου.

«Η επέκταση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, η εν εξελίξει αναθεώρηση του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Κοινοτήτων, καθώς και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση εντάσσονται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε, επίσης, ότι ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών έχει ήδη επισκεφθεί όλες τις ορεινές κοινότητες και έχει καταγράψει όλα τα ζητήματα που τις απασχολούν, ενώ παράλληλα «βρίσκεται σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και Τμήματα, με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, η οποία στηρίζεται σε τρεις σημαντικούς πυλώνες, τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις ορεινές περιοχές και την ενίσχυση της παιδείας».

Απώτερος στόχος, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, «δεν είναι άλλος από την επανακατοίκηση των ορεινών περιοχών, την ενίσχυση της κοινωνικής καινοτομίας και τη δημιουργία ακμάζουσας και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης».

Ανέφερε δε ότι η συμπλεγματοποίηση και η μεταρρύθμιση στις κοινότητες θα έχει τεράστια οφέλη για αυτές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση ζητημάτων, όπως η αδυναμία πρόσληψης διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού, λογιστικών υπηρεσιών και η διεκδίκηση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στον χαιρετισμό του, ο Μιχάλης Διαμιανός αναφέρθηκε και στον τομέα της υγείας και στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες υγείας σε περιοχές της υπαίθρου, λέγοντας πως «η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά έργων και ενεργειών, στα οποία εντάσσεται μεταξύ άλλων η λειτουργία εξωτερικών Πνευμονολογικών Ιατρείων στο νέο ανακαινισμένο κτήριο της Πνευμονολογικής-Φυματιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Τροόδους».

«Επίσης, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία έχει εφαρμοστεί σύστημα τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου, το οποίο παρέχει την δυνατότητα στους προσωπικούς ιατρούς του Κέντρου για άμεση επικοινωνία με ειδικούς ιατρούς στο ΓΝ Λευκωσίας καθώς και με το ΤΑΕΠ», συμπλήρωσε.

Τέλος, ευχαρίστησε τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παραμύθας και διαβεβαίωσε ότι «η πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους στηρίζοντας σθεναρά τις προσπάθειές τους για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπ Υγείας, Προτεραιότητα Κυβέρνησης,yp ygeias, proteraiotita kyvernisis