«17 στα 17» ο Μοράτι

11:57 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Την Δευτέρα το βράδυ συνέβη το αναπόφευκτο με την Ίντερ να ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Κλαούντιο Ρανιέρι με τον Ιταλό τεχνικό να είναι ο 17ος προπονητής που απολύεται στα 17 χρόνια παρουσίας του Μάσιμο Μοράτι στην προεδρία της Ίντερ.

Το 1995 λοιπόν που ο Μοράτι ανέλαβε τα ηνία της Ίντερ ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον Οτάβιο Μπιάνκι ο οποίος είχε γίνει γνωστός μέσω της Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ωστόσο παρά

τις μεταγραφές των Ζανέτι και Ρομπέρτο Κάρλος, τα αποτελέσματα της ίντερ δεν ήταν τα αναμενόμενα και έτσι ο Μπιάνκι απολύθηκε έπειτα από την ήττα από την... Νάπολι.

Την θέση του Μπιάνκι ανέλαβε ο Λουίς Σουάρες ο οποίος αναλάμβανε για 3η φορά προπονητής στην Ίντερ ενώ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τα δυο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών την δεκαετία του '60.

Το καλοκαίρι του 1995, ο Μάσιμο Μοράτι αποφασίζει να προσλάβει τον Ρόι Χόγκτσον με τον Άγγλο να εργάζεται σε Πέμπτη χώρα ως προπονητής μετά την Αγγλία, την Σουηδία, την Νορβηγία και την Ολλανδία. Η Ίντερ με τον Άγγλο τεχνικό στον πάγκο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997 αλλά η ήττα από την Σάλκε ήταν το... κύκνειο άσμα του Χόγκτσον στον πάγκο της Ίντερ.

Μέχρι να τελειώσει η σεζόν το 1997, ο Λουτσιάνο Καστελίνι ανέλαβε τα ηνία της ομάδας σημειώνοντας 100% επιτυχία με δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Το καλοκαίρι του 1997, ο Τζίτζι Σιμόνι ήταν ο τέταρτος προπονητής που θα καθόταν στον πάγκο της Ίντερ και θα την οδηγούσε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά η ήττα από την Γιουβέντους και μια σειρά από αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις στέρησαν από την Ίντερ το πρωτάθλημα. Αλλά η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Λάτσιο με το σόου του Ρονάλντο.

Τον Νοέμβριο του 1998 ο Σιμόνι ήταν παρελθόν και στην θέση του ήρθε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου και μαζί η ελπίδα για επιτυχίες. Ωστόσο, η Ίντερ έμεινε από νωρίς μακριά από την κορυφή, αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι ο Ρουμάνος τεχνικός είδε και αυτός την πόρτα της εξόδου μετά από το 4-0 από την Σαμπντόρια.


Ο Λουτσιάνο Καστελίνι επέστρεψε με στόχο να αναλάβει την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά μετά από τέσσερα παιχνίδια ο Μοράτι τον απέλυσε για να φέρει πίσω τον Ρόι Χόγκτσον.

Ο Άγγλος έγινε ο δεύτερος προπονητής που ανελάμβανε την Ίντερ επί Μοράτι με τον Χόγκτσον να κάθεται στο πάγκο για τα έξι τελευταία παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Μπολόνια για τα πλέι οφ με στόχο μια θέση στο Κύπελλο UEFA.

Την σεζόν 1999-2000 ο Μοράτι προσέλαβε τον Μαρτσέλο Λίπι ωστόσο εκείνη την σεζόν η Λάτσιο κατέκτησε τα πάντα στην Ιταλία με την Ίντερ να φτάνει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Όταν ο Μοράτι αποφάσισε πως δεν του αρέσει το στυλ παιχνιδιού του Λίπι τον έδιωξε για να προσλάβει τον Ταρντέλι ο οποίος όμως δεν ολοκλήρωσε την σεζόν 2000-01 καθότι η Ίντερ βρισκόταν στην 5η θ

Keywords
Τυχαία Θέματα