Διοίκηση – όνειδος για την ΑΕΚ

17:53 22/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το αστείο παρατράβηξε στην ΑΕΚ. Και το κακό είναι ότι ουδείς βρίσκεται να βάλει ένα τέλος στο μαρτύριό της, να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπειά της. Την έχουν αφήσει όλοι να διασύρεται καθημερινά, να γίνεται περίγελως του κόσμου, να μικραίνει, να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γίνει έρμαιο του κάθε "νταραβεριτζή" και να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Γιατί όσο περήφανο κάνουν τον ΑΕΚτσή τα παιδιά που παλεύουν σκληρά μέσα στο γήπεδο για να κρατήσουν όρθια την ομάδα άλλο τόσο τον κάνουν να ντρέπεται

και να οργίζεται οι πράξεις και οι παραλείψεις των καρεκλοκένταυρων της ΠΑΕ.

Η άμεση επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της "Live Sport" για την ταυτότητα του "γνωστού - αγνώστου" που έταξε τα δανεικά 400 (και από χθες... 900) χιλιάρικα στον Δημητρέλο (μέσω... μπροστινού), προκάλεσε -ακόμη ένα- σοκ. Δεν θα 'πρεπε, όμως. Διότι έχει αποδειχτεί όλο αυτό το διάστημα πως οι άνθρωποι που κάνουν τα κουμάντα στην ΑΕΚ (θεσμικά και... εξωθεσμικά) είναι ικανοί για όλα. Τίποτε, λοιπόν, από όσα κάνουν ή απεργάζονται δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ή να μας κάνει εντύπωση. Τίποτε!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους και στα αυτιά τους χθες οι ΑΕΚτσήδες. Σου λένε, πλάκα μας κάνουν. Δεν γίνεται να παίζουν τόσοι πολλοί και για τόσο πολύ χρόνο με τον πόνο και τη νοημοσύνη μας. Κι όμως, γίνεται...

Ο... μεγαλοεπενδυτής Ξενιάδης, ναι αυτός που είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Αδαμίδη να ζητήσει την ΑΕΚ παρέα με τον... Σαλιαρέλη, είναι ο (νέος) άσος - "σωτήρας" που κρυβόταν στο... μανίκι του Δημητρέλου! Ναι, εκείνος που είχε συλληφθεί πέρυσι αμέσως μετά την έξοδό του από το τηλεοπτικό πλατό της "Δίκης" για ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές. Μπίνγκο!

Την περασμένη εβδομάδα έγινε χαμός με την ιστορία του... αφανούς δανειστή. Είχε το... θράσος να ρωτήσει ένα μέλος του Δ.Σ., ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ποιος είναι αυτός που υπόσχεται ταμειακές διευκολύνσεις. Και έπεσαν να τον φάνε όσοι κοιτάζουν μόνο πώς θα κρατήσουν τα... πόστα.

Σε παραίτηση τον ανάγκασαν τον άνθρωπο και τον παρουσίασαν περίπου ως... εχθρό της ΑΕΚ. Μέχρι και τους παίκτες της ΑΕΚ ενέπλεξαν σε αυτό το άθλιο σκηνικό, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση και την ανέχειά τους. Τους πέρασαν το μήνυμα ότι ένας "κακός" δεν επιτρέπει να μπουν χρήματα στο ταμείο για να πληρωθούν και εκείνοι παρασύρθηκαν μέχρι και σε έκδοση ανακοίνωσης εναντίον ενός (πρώην πλέον) μέλους του Δ.Σ., που απαιτούσε απλώς διαφάνεια, και υπέρ ενός "αγνώστου" δανειστή! Που θα μπορούσε να είναι από ένας παράνομος μπουκ που επιδίωκε να κάνει "όχημά" του την ΑΕΚ μέχρι ένας απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου που ήθελε να μπουκάρει στην ΠΑΕ για να ξεπλένει χρήμα ή για να την κατακλέψει.

Δεν λέω, φυσικά, ότι ανήκει σε μία από αυτές τις δύο "κατηγορίες" ο Ξενιάδης. Και δεν μιλάω για το (οποιοδήποτε) πρόσωπο, αλλά για την ουσία της εν λόγω ενέργειας: τη συμφωνία της ΠΑΕ για την αποδοχή ενός ποσού από άγνωστη πηγή (άλλο αν τα λεφτά που έπρεπε να καταβληθούν χθες είναι ακόμη στον... δρόμο). Εξάλλου, οι ποδοσφαιριστές δεν γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο όταν αποφάσιζαν να... ευχαριστήσουν δημοσίως τον "ανώνυμο" επίδοξο δανειστή - επενδυτή, τον Δημητρέλο και τον Μπρουσιανό και να ακυρώσουν το τραπέζι της ομάδας στο εστιατόριο του Ηλιόπουλου. Το μόνο που τους είχαν πει μέσες άκρες οι διοικούντες είναι ότι "ένας φίλος της ΑΕΚ θέλει να μας δώσει λεφτά για να σας πληρώσουμε και ένα μέλος του Δ.Σ. μας δημιουργεί πρόβλημα και δεν αφήνει να τρέξουν οι διαδικασίες". Ντροπής πράγματα, δηλαδή...

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλιόπουλος έκανε το απολύτως στοιχειώδες. Λειτούργησε με σεβασμό προς την ΑΕΚ και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει ιστορικά. Διότι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η ΑΕΚ, είναι αδιανόητο να την εμφανίζουν κάποιοι που ατυχώς σήμερα την εκπροσωπούν να νοιάζεται μόνο για πέντε φράγκα που μπορεί να εισπράξει και όχι για την προέλευσή τους.

Συμπέρασμα; Η ΑΕΚ έχει μία διοίκηση επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της. Και αυτό το όνειδος δεν μπορεί να συνεχιστεί.

# Ο Γιώργος Κοσμάς είναι αρχισυντάκτης της εφημερίδας LiveSport. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 22-2-13

Keywords
Τυχαία Θέματα