Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

17:22 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

Στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος του Άσυλου Ανιάτων προχώρησε η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Το Άσυλο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 3 εκατομυρίων ευρώ. Επίσης, οι 170 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο.

Τελικά, η ΔΕΗ επανέφερε το ρεύμα έπειτα από την έκταση του πήρε τα θέμα.

Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη

Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, το πρωί της Πέμπτης η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενούνται 235 υπερήλικες ασθενείς, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Τελικά, όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα,η ΔΕΗ το επανασύνδεσε καθώς όπως λέει η κ.Ηλιάδη, «ήμασταν πολύ τυχεροί, που η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και έτσι πήρε μεγάλη έκταση». Βέβαια, πριν την επανασύνδεση το Άσυλο αναγκάστηκε να πληρώσει το χαράτσι.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

«Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο 'έλεος' του ΕΟΠΥΥ» είπε η κ. Ηλιάδη, η οποία έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

Το Άσυλο Ανιάτων είναι Κοινωφελές Φιλανθρωπικό Ιδρυμα, το οποίο λειτουργεί χωρίς κρατική επιχορήγηση, με πόρους που προέρχονται από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ιδιωτών.

«Η κατάσταση των ασθενών μας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα» ανέφερε η υπεύθυνη της ιατρικής υπηρεσίας του Ασύλου Ανιάτων Άννα Δανοπούλου, αφού όπως είπε στερούνται βασικά είδη τροφίμων.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης το Ίδρυμα απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία, προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές προς τους υπουργούς Υγείας Α. Λυκουρέντζο, Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, όπου περιγράφεται η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα.

Από την άλλη πλευρά λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων για εισαγωγή νέων περιστατικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα