Καμικάζι πίσω από την δολοφονία Ισραηλινών τουριστών

10:46 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας βομβιστής καμικάζι κρύβεται τελικά πίσω από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε τουριστικό λεωφορείο στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν οκτώ Ισραηλινοί τουρίστες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η έκρηξη προκλήθηκε από εμπρηστικό μηχανισμό αλλά όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ:

"Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε και του οποίου τα ακριβή στοιχεία δεν είναι ακόμα γνωστά. Το ταξιδιωτικό του έγγραφο είναι μια πλαστή άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ".
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, "έδειξε" προς το Ιράν για την δολοφονική επίθεση κατά των Ισραηλινών τουριστών λέγοντας: "Όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς το Ιράν. Τους τελευταίους μήνες είχαμε δει ιρανικές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στην Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και σε άλλα σημεία".
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, υποσχέθηκε να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια είναι αναγκαία και καταδίκασε την επίθεση "η οποία σκότωσε και τραυμάτισε αθώους Ισραηλινούς και Βούλγαρους, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά από το Ισραήλ".

Keywords
Τυχαία Θέματα