Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Ericsson Xperia X10 [οδηγός]

Όλοι γνωρίζουμε οτι με την πάροδο του χρόνου, η μπαταρία στα κινητά χάνει σιγά σιγά την απόδοσή της. Έτσι λοιπόν, μετά απο έρευνα και πειραματισμό το Techblog σας παρουσιάζει τον παρακάτω οδηγός με σκοπό να σας βοηθήσει να «στρώσετε» την μπαταρία του αγαπημένου Sony Ericsson Xperia Χ10 που μετράει πάνω από δύο χρόνια ζωής στην αγορά.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε οτι έχετε χρόνο στη διάθεση

σας πριν ακολουθήσετε τα βήματα του παρακάτω οδηγού. Ο συνολικός απαιτούμενος χρόνος διαφέρει απο κινητό σε κινητό ανάλογα με την παλαιότητα.

Πριν ξεκινήσετε, εγκαταστήστε ένα απο τα πολλά δωρεάν battery widget απο το Android Market εδώ αν δεν έχετε ήδη, για να βλέπετε το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.

Βήμα 1
Έχοντας ανοιχτό το κινητό, φορτίστε το 100%.

Βήμα 2
Αποσυνδέστε τον φορτιστή απ το κινητό και κλείστε τη συσκευή.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το πίσω καπάκι του κινητού, βγάλτε την μπαταρία και συνδέστε το καλώδιο φόρτισης στο κινητό.

Βήμα 4
Τοποθετήστε την μπαταρία του κινητού και το καπάκι. Περιμένετε 10-20 δευτερόλεπτα και ανοίξτε την συσκευή. Αν και φορτίσατε πριν την μπαταρία πριν στο 100%, θα παρατηρήσετε οτι τώρα η ένδειξη του battery widget είναι περίπου 88%.

Βήμα 5
Παρακολουθείστε το κινητό όσο φορτίζει. Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, στην περίπτωση που το κινητό ζεσταθεί πολύ, αφαιρέστε το πίσω καπάκι για να βοηθήσετε την μπαταρία να μένει κρύα. Προσέξτε όμως να μην βγεί η μπαταρία κατα την διάρκεια της φόρτισης.

Βήμα 6
Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 το πολύ 4 φορές.
Η ένδειξη της μπαταρίας μπορεί να μείνει σταθερή οπουδήποτε μεταξύ 70% και 99%. Αν στην 4η φορά, η μπαταρία συνεχίζει και φορτίζει, είστε σχεδόν έτοιμοι. Αφήστε την μπαταρία να φτάσει 100% και συνεχίστε στο βήμα 7.

Βήμα 7
Αποσυνδέστε τον φορτιστή και αφήστε το κινητό σας να ξεφορτίσει πλήρως. Μην ανοίξετε παιχνίδια/ μουσική/ βίντεο και μην κάνετε κλήσεις και browsing αν δε χρειάζεται.

Βήμα 8
Φορτίστε το κινητό σας το συντομότερο δυνατό. Μην αφήνετε την μπαταρία άδεια. Αν δεν ανοίξει αμέσως το κινητό, μήν πανικοβληθείτε. Απλά αφήστε το στον φορτιστή και καποια στιγμή θα αρχίσει να φορτίζει μόνο του. Όταν αρχίζει να φορτίζει, ανοίξτε το και αφήστε το να φορτίσει μέχρι 100%.

Η μπαταρία σας τώρα είναι πλήρως βελτιστοποιημένη!

Αν στο βήμα 8 δεν φτάσει στο 100%, επαναλάβετε τα βήματα 7 και 8 μερικές φορές. Κάθε φορά που το κάνετε η μπαταρία θα φτάνει ποιο κοντά στο 100%.

Παλαίμαχοι χρήστες του «μεγάλου» Xperia X10, δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.

Μιχαήλ Αντώνης

Keywords
Τυχαία Θέματα