Αυξάνονται οι πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με έκθεση της UNHCR

18:07 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περίπου 200.000 άτομα εγκατέλειψαν την πόλη Αλέπο στη Συρία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αρμοστείας.

Με περισσότερους από 129.240 Σύρους να έχουν εγγραφεί ως τώρα ως πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων βασίζεται αποκλειστικά σε ανθρωπιστική βοήθεια,

η UNHCR και οι συνεργάτες της, είπε, προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη χρηματοδότησης θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των προσφύγων.

Προέβηκε, επίσης, σε αναφορά στις χώρες στις οποίες έχουν διαφύγει οι περισσότεροι Σύροι πρόσφυγες.
Ενας ολοένα αυξανόμενος αριθμός κατοίκων της πόλης Αλέπο, περίπου 2.000 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, έχουν διαφύγει στην Τουρκία. Πολλοί, πρόσθεσε, αναφέρουν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων ακροβολιστών και οδοφραγμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Φλέμινγκ, περισσότερες από 70 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ζητήσει επίσημα προστασία από την Τουρκία από την αρχή της κρίσης. Από τις 26 Ιουλίου, 44.188 πρόσωπα λαμβάνουν βοήθεια από την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία λειτουργεί οκτώ προσφυγικά στρατόπεδα σε τέσσερις διαφορετικές επαρχίες.

Λόγω της αύξησης των εισερχόμενων προσφύγων προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη δύο, το καθένα από τα οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει από 10 χιλιάδες ανθρώπους.

Η Κυβέρνηση της Ιορδανίας υπολογίζει ότι περίπου 150 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη χώρα από το Μάρτιο του προηγούμενου χρόνου. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν εγγραφεί επίσημα, με έναν αριθμό 38.883 να λαμβάνει βοήθεια.

Τριάντα τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν βοήθεια και έχουν τεθεί υπό την προστασία της Κυβέρνησης στο Λίβανο, του ΟΗΕ και των συνεργαζόμενων ΜΚΟ. Από αυτούς 31.596 έχουν εγγραφεί. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός Σύρων που έχουν καταφύγει στο Λίβανο είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Και στο Ιράκ η προσέλευση Σύρων προσφύγων, κυρίως Κούρδων, συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή ένας αριθμός 12.073 προσφύγων έχουν εγγραφεί.

Σύροι πρόσφυγες καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο και στην Αλγερία, παρόλο που σύμφωνα με διάφορες αναφορές υπάρχουν μεταξύ 10 και 25 χιλιάδες Σύροι στην Αλγερία, μόνο 70 έχουν προσεγγίσει το γραφείο της UNHCR εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα