Ανοίγει τις πύλες της η 37η Διεθνής Έκθεση Κύπρου

09:22 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 37η Διεθνής Εκθεση Κύπρου, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 19:30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων, του διπλωματικού σώματος, του πολιτικού και κοινωνικού κόσμου, καθώς και εκπροσώπων των οικονομικών και παραγωγικών τάξεων.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18:00

– 23:00 καθημερινά πλην του Σαββάτου που θα κλείνει τα μεσάνυκτα.

Η τιμή εισόδου παραμένει και φέτος στα 5 ευρώ, ενώ για παιδιά μέχρι 12 ετών, καθώς και για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας, η είσοδος είναι δωρεάν.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λοϊζος Κωνσταντίνου είχε πει ότι στους εκθεσιακούς χώρους θα προβληθούν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως σπίτι, οικιακός εξοπλισμός, μηχανήματα, εργαλεία, υπηρεσίες και τεχνολογία, καθώς και ειδικές θεματικές εκθέσεις όπως η Παγκύπρια Εκθεση Ναυτικό Σαλόνι, η Εκθεση Εσωτερικού Τουρισμού «CYTOUR», η Εκθεση προκατασκευασμένων σπιτιών και την Εκθεση Αυτοκινήτου Αντίκας.

Ανέφερε, επίσης, ότι στη φετινή έκθεση θα λειτουργήσουν όλα τα εκθεσιακά περίπτερα όπως και οι ανοικτοί εκθεσιακοί χώροι, καλύπτοντας συνολικό χώρο 20.000 τ.μ.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν εκθέτες, παρουσιάζοντας προϊόντα από Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία, «επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης».

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 70.000 και ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των εκθετών έχει φτάσει τους 247 και παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες πέραν των 1.000 εταιρειών από την Κύπρο, καθώς και από 21 ξένες χώρες.

Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές είναι η Ελλάδα, με συμμετοχή του ΟΠΕ και συνδρομή των Επιμελητηρίων Πειραιά, Ηλείας, Λάρισας, Αχαϊας και Λέσβου, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία (με 12 εταιρείες), η Παλαιστίνη, η Νότιος Αφρική και το Κουβέιτ (με 14 εταιρείες).

Keywords
Τυχαία Θέματα