Η ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής

18:27 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό, η κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου – Μαρκουλλή στη Βουλή των Ελλήνων, με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής

και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννη Τραγάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τραγάκης, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις και την πλήρη ταύτιση απόψεων της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς στο πλαίσιο θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και της ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς την επίλυση του οποίου δεν νοείται ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η κ. Μαρκουλλή, από την πλευρά της, υπογράμμισε το άριστο επίπεδο σχέσεων που υπάρχει διαχρονικά, μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου. Η Υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τις θέσεις της Κύπρου για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και έδωσε έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η σκληρή και άτεγκτη στάση της Τουρκίας, μετά την εκλογή του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα