Συνάντηση δημοσιογράφων με εμπειρογνώμονες της Κυπριακής Προεδρίας στις Βρυξέλλες

15:02 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους Κύπριους εμπειρογνώμονες που προεδρεύουν των 150 ομάδων εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ είχαν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Γνωρίζοντας τους εμπειρογνώμονες» διοργανώθηκε από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, οι

Κύπριοι εμπειρογνώμονες ήταν στη διάθεση των δημοσιογράφων προκειμένου να λύσουν τις απορίες τους πάνω στα θέματα τα οποία συζητούνται στις ομάδες εργασίας.

Παρόντες ήταν και Τούρκοι δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στις Βρυξέλλες.

Οι ομάδες εργασίας αποτελούνται από εμπειρογνώμονες από τα κράτη μέλη της ΕΕ οι οποίοι συζητούν πάνω στις νομοθετικές προτάσεις που υποβάλλει η Κομισιόν εκφράζοντας τις εθνικές τους θέσεις. Ο προεδρεύων των ομάδων εργασίας προέρχεται από τη χώρα που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ ανά εξάμηνο.  Στόχος του προεδρεύοντος είναι, αφού ακούσει προσεκτικά τις θέσεις των κρατών μελών της ΕΕ, να επιτύχει μια συμφωνία τουλάχιστον πάνω στα τεχνικά θέματα.

Μέσω ομοφωνίας ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη, οι προεδρεύοντες προσπαθούν να φέρουν ενώπιον των Μονίμων Αντιπροσώπων στις ΚΟΡΕΠΕΡ Ι και ΙΙ, τους Υπουργούς και στους επικεφαλής των κρατών, τις καλύτερες δυνατές νομοθετικές προτάσεις πάντα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και άλλους Οργανισμούς και Υπηρεσίες της ΕΕ, ούτως ώστε να επιτευχθούν πολιτικές συμφωνίες προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα