Το κράτος υποστηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια επέκτασης του πρασίνου, δηλώνει ο Σ. Αλετράρης

12:57 9/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κράτος υποστηρίζει ένθερμα και έμπρακτα κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και μορφή εθελοντισμού που στοχεύει στην επέκταση του πρασίνου, μέσα και γύρω από τις πόλεις και τις κοινότητες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης στην εκδήλωση δεντροφύτευσης, στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου.

«Τα δέντρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και

συμπορεύονται με τον άνθρωπο καθορίζοντας το Περιβάλλον μέσα στο οποίο τόσο εμείς, όσο και οι επόμενες γενιές θα ζήσουν», είπε ο κ. Αλετράρης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση προσθέτοντας ότι «όλοι είμαστε γνώστες της αξίας του πρασίνου και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για προστασία και επέκταση του».

Επισημαίνοντας ακόμα ότι ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται κάτω από την απειλή των κλιματικών αλλαγών, οι οποίες επηρεάζουν ποικιλοτρόπως και το νησί μας με την αύξηση της συχνότητας της ανομβρίας και των ψηλών θερμοκρασιών, παρατήρησε ότι η δημιουργία ενός ακόμη πράσινου πνεύμονα θα συμβάλει και στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της κοινότητας για το πράσινο, το περιβάλλον και τον τόπο μας γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα