Eurovision 2024: Έξαλλη η Ισπανία -Ζητά από την EBU να διασφαλίσει τον σεβασμό της ελευθερίας γνώμης

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να «ταράξει τα νερά» της Eurovision 2024 που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά την περσινή δεύτερη νίκη της Loreen.

Μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με την Ολλανδία και την απόφαση της EBU να αποκλείσει τη χώρα από τη σημερινή γενική πρόβα του τελικού, βάσει της οποίας θα κληθούν να ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές -καθορίζοντας το 50% του αποτελέσματος-, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία

της Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Χ/Twitter, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Πού οφείλεται η αντίδραση της Ισπανίας

Η ανάρτηση της ισπανικής πλευράς φαίνεται πώς σχετίζεται με την απόφαση της EBU να μην επιτρέψει στις «Big Five» να προχωρήσουν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου λόγω του ζητήματος που προέκυψε με την Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Σουηδικά μέσα ενημέρωσαν ανέφεραν νωρίτερα ότι έλαβε χώρα ένα κρίσιμο meeting της EBU στο οποίο μάλιστα συμμετείχε και ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision 2024 από τη Σουηδία, Martin Österdahl.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα