Guardian: Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση

Συνολικά 16 γυναίκες κατηγορούν τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από προηγούμενες δεκαετίες.

Την αποκάλυψη κάνει ο Guardian που αναφέρει πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν, ήταν έφηβες όταν δέχτηκαν την «επίθεση», κάτι που οι δικηγόροι του διαψεύδουν ως «ισχυρισμούς εντελώς ψευδείς και απίθανους».

Ο διάσημος μάγος δέχεται καταγγελίες για γυναίκες που αναφέρουν πως τους επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν από 15 ως 18 ετών, σημειώνοντας πως ενδεχομένως ο Κόπερφιλντ δε γνώριζε τις ηλικίες τους.

Ενα από τα θύματα τον κατηγορεί πως τη νάρκωσε προτού την βιάσει, ενώ το ίδιο λένε άλλες τρεις γυναίκες. Τα φερόμενα εγκλήματα τελέστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014.

Ο Guardian έχει στα χέρια του καταγγελίες με μαρτυρίες άνω των 100 ατόμων που εξετάζει, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα περισσότερα θύματα γνώρισαν τον Κόπερφιλντ μέσω της δουλειάς του.

Ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικο» και πως είναι «υπέρμαχος του #MeToo.

Θύμα Κόπερφιλντ: «Με νάρκωσε και με βίασε»

Ο Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά ξανά στο παρελθόν. Μία από τις 16 γυναίκες, η Μπρίτνεϊ Λιούις, βγήκε στη δημοσιότητα το 2018 με ισχυρισμούς ότι της νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1988, όταν ήταν 17 χρονών.

Σε τέσσερις άλλες περιπτώσεις, γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις είχε χαϊδέψει ή τις είχε κάνει να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων στη σκηνή. Τα μέλη της οικογένειας μιας 15χρονης - τότε- που καθόταν στο ακροατήριο σε εμφάνισή του, ισχυρίζονται ότι τον είδαν να ψηλαφίζει το στήθος της.

Η Φάλλον Θόρντον, 38 ετών σήμερα, ανέφερε πως άρπαξε το στήθος της αφού την κάλεσε σε σκηνή, σε μια παράσταση τον Ιανουάριο του 2014. Κατήγγειλε μάλιστα αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία του Λας Βέγκας, αλλά η υπόθεση έκλεισε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Μια γυναίκα που κατέθεσε με το ψευδώνυμο Κάρλα, ισχυρίστηκε ότι αφού γνώρισε τον Κόπερφιλντ σε μια από τις παραστάσεις του το 1991, όταν ήταν 15 ετών, άρχισε να της τηλεφωνεί αργά το βράδυ. Είπε ότι της έστειλε δώρα και εισιτήρια στις παραστάσεις του. Αφού έκλεισε τα 18, είπε, έκαναν συναινετικό σεξ. Είπε ότι ήταν η πρώτη της φορά.

Οι δικηγόροι του είπαν πως ο Κόπερφιλντ παραδέχεται πως ήρθαν σε σεξουαλική επαφή, ισχυριζόμενος πως είχαν μία «απολύτως νόμιμη και συναινετική σχέση που κράτησε τέσσερα χρόνια».

Να τονιστεί πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των «υψηλών προσώπων» που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

«Ο πελάτης μας δεν γνώριζε για τα φρικτά εγκλήματα του Έπσταϊν», είπαν οι δικηγόροι του. «Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, το έμαθε από τον Τύπο» πρόσθεσαν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Guardian, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ,Guardian, nteivint koperfilnt