Δήλωση Τερίμ για «διαζύγιο» με Παναθηναϊκό: «Δεν ταυτίζονταν τα σχέδιά μας για τη νέα σεζόν» -Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ο Φατίχ Τερίμ σε δήλωσή του εξηγεί γιατί τελείωσε η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας πως δεν υπήρχε κοινή γραμμή μεταξύ εκείνου και της διοίκησης για τη νέα σεζόν.

Η δήλωση του Φατίχ Τερίμ:

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα μου και εγώ κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με όλες μας τις δυνάμεις, για να τελειώσουμε τη σεζόν 2023-2024 ως πρωταθλητές

και να κάνουμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ζήσουν μια χαρά που δυστυχώς τους έλειψε για 13 χρόνια. Χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αλαφούζος και εγώ συναντηθήκαμε και αξιολογήσαμε μαζί την κατάσταση, πάνω στην οποία είδαμε ότι τα σχέδιά μας για τη σεζόν 2024-2025 δεν ήταν ευθυγραμμισμένα. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αποφασίστηκε ότι η επαγγελματική μας σχέση δεν θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που μας αγκάλιασαν τους έξι μήνες που περάσαμε στην Αθήνα, τον Πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο, καθώς και το επιτελείο του συλλόγου και επίσης είμαι ευγνώμων στην ποδοσφαιρική κοινότητα εδώ, που εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό της την ομάδα και σε μένα σε κάθε ευκαιρία. Εύχομαι ειλικρινά στον Παναθηναϊκό ένα επιτυχημένο μέλλον.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Τερίμ.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός εργάστηκε έξι μήνες στο Τριφύλλι. Συνολικά καθοδήγησε την ομάδα μας σε 26 αγώνες, καταγράφοντας 14 νίκες, έξι ισοπαλίες, έξι ήττες και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», αναφέρει αρχικά.

Και καταλήγει: «Ευχαριστούμε τον Φατίχ Τερίμ και το επιτελείο του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής τους».

Η συνάντηση Τερίμ - Αλαφούζου την Πέμπτη

Χθες, ο 70χρονος προπονητής συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο και αποφασίστηκε να τελειώσει η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Τούρκος τεχνικός μέτρησε σε 26 αναμετρήσεις στον πάγκο του Παναθηναϊκού 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο Φατίχ Τερίμ είχε προσληφθεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα «για να κατακτήσει το πρωτάθλημα», όπως είχε πει.

Αναλαμβάνει ο Χρήστος Κόντης μέχρι το τέλος της σεζόν

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, στα δύο μεγάλα ματς που απομένουν για τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν προπονητής θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Χρήστος Κόντης. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει το «τριφύλλι», καθώς επί 2,5 χρόνια ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο των «πρασίνων».

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και θέλει μόνο νίκη για να επανέλθει σε θέση ευρωπαϊκής εξόδου. Επίσης, θα βρίσκεται στον πάγκο των «πρασίνων» στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Άρη στις 25 Μαΐου.

Ο Κόντης είχε αναλάβει τον Βόλο, όπου στα πλέι άουτ κατάφερε να σώσει την ομάδα της Μαγνησίας και σε 11 αναμετρήσεις πρωταθλήματος είχε με τους Βολιώτες 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Τζιόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα