Δημοσκόπηση MRB: Ο Μητσοτάκης προηγείται παντού έναντι Κασσελάκη-Ανδρουλάκη - Πώς ψηφίζουν ανά ηλικία

Ενδιαφέροντα ευρήματα αποκαλύπτονται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που δημοσιεύτηκε στο Open.

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό, πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB, η ΝΔ με αναγωγή φτάνει στο 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, το ΠΑΣΟΚ στο 14% ενώ τέταρτη έρχεται η Ελληνική Λύση με 9,9% πάνω από

το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 8%.

MRB: Το κριτήριο ψήφου των ευρωεκλογών

Στο β' μέρος της μέτρησης, αυξάνεται το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν. Συνολικά το 83,5% δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες είτε για τα προβλήματα που σχετίζονται με το εσωτερικό της χώρας (46,4%) είτε με την ΕΕ (37,1%). Στην προηγούμενη μέτρηση το ποσοστό αυτό ανε΄ργονταν στο 80,6%. Στον αντίποδα, το 12,3% δηλώνει ότι θα επιλέξει αποχή.

MRB: Πώς ψηφίζουν οι άνδρες

Στα ποιοτικά επί μέρους ευρήματα, η ΝΔ είναι πρωταθλήτρια στους άνδρες ψηφοφόρους (27,6%)/ Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και 4η η Λύση με 9,9%. .

MRB: Πώς ψηφίζουν οι γυναίκες

Η ΝΔ προηγείται και στις προτιμήσεις των γυναικών καθώς συγκεντρώνει 25,5%. Εδώ δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,6% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,8%.

MRB: Πώς ψηφίζουν οι νέοι 17-34

Στους νέους και στην ηλικιακή ομάδα 17 έως 34 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 19,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟκ με 14,7% ενώ η ΝΔ έρχεται τρίτη με 14,5%.

MRB: Πώς ψηφίζουν οι 35-54

Στους 35-54 ετών, η ΝΔ είναι μακράν πρώτη με 27,3% με δεύτερη την Λύση με 10,4%. Τριτο το ΠΑΣΟΚ με 9,1% και τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%.

MRB: Πώς ψηφίζουν οι άνω των 55

Η μεγάλη δύναμη της ΝΔ είναι στις ηλικιακές ομάδες άνω των 55 καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 12,8% και τοΠΑΣΟΚ με 11,2% ενώ η Λύση είναι τέταρτη με 8%.

MRB: Συσπείρωση κομμάτων

Το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο σε συσπείρωση με 75,4%. Ακολουθεί η ΝΔ με 74,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 66,9% ωστόσο ανεβαίνει διαρκώς.

MRB: Τα τρία σημαντικότερα κριτήρια ψήφου

Σύμφωνα με την MRB το βασικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία της Ελλάδος (58,7%), τα εθνικά θέματα (41%) και η διαχείριση θεμάτων Διακιοσύνης (34,1%).

MRB: Κρας τεστ πολιτικών αρχηγών -Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομία

Στο κρας τεστ των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί. Θεωρείται ικανότερος σε θέματα διαχείρισης της οικονομίας από το 30,6% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Στ. Κασσελάκης με 12,8% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 8,7%. Κανένας από τους τρεις απαντά το 32,2%.

MRB: Κρας τεστ πολιτικών αρχηγών -Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την καθημερινότητα

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα (25,5%). Ακολουθεί ο Στ. Κασσελάκης (15,2%) και ο Ν. Ανδρουλάκης με 11,6%.

MRB: Κρας τεστ πολιτικών αρχηγών -Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την εξωτερική πολιτική

Στην εξωτερική πολιτική, η διαφορά Μητσοτακη είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς θεωρείται ικανότερος από το 36,3% των ερωτηθέντων. Ο Στ. Κασσελάκης είναι στο 13,2% και ο Ν. Ανδρουλάκης στο 10,2%.

MRB: Κρας τεστ πολιτικών αρχηγών -Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα Δικαιοσύνης

Τέλος, ως προς τα θέματα απονομής δικαιοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρώτος με 20,1%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 15,2% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 11%.

MRB: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την απόφαση της Δικαιοσύνης για το Μάτι

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για μείζονος ενδιαφέροντος θέματα. Για το Μάτι το 82,3% κρίνει την απόφαση αρνητικά, έναντι μόλις 7,4% που την κρίνει θετικά.

MRB: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την απόφαση της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη

Αλλά και για τα Τέμπη η κοινή γνώμη σε ποσοστό 86% την αξιολογεί αρνητικά τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. έναντι 6,5% που την κρίνει θετικά.

MRB: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία;

Τέλος, αίσθηση προκαλεί το εύρημα της ΜRB στο ερώτημα ποιο από τα δύο συνθήματα εκφράζει τους ερωτηθέντες. Το 40,6% δήλωσε ότι το εκφράζει το Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, ενώ το 43,5% δηλώνει ότι προτιμά το Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση MRB, Μητσοτάκης, Κασσελάκη-Ανδρουλάκη - Πώς,dimoskopisi MRB, mitsotakis, kasselaki-androulaki - pos