Έντι Ράμα: «Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε “κατεβάσει τα παντελόνια” της στην Ελλάδα» [βίντεο]

Στη... σκληρή γραμμή επιμένει ο Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του στο Γαλάτσι, ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV Klan, ανέφερε ότι δεν υπάρχει υπόθεση «με αυτό το όνομα, δεν υφίσταται».

«Είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής γνώμης για εσωτερική κατανάλωση, είναι δεδομένος και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων» είπε αρχικά.

«Σήμερα

μου φτάνει και μου περισσεύει πως ήμουν ο “σταρ” των Αλβανών της Ελλάδος» είπε για την ομιλία του στο Γαλάτσι και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις μας (τα προηγούμενα χρόνια) ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος, είχε κατεβάσει τα παντελόνια στην πολιτική της Ελλάδας. Ισως εγώ να μην τα έχω ανεβάσει. Πρέπει να υπάρχει μια αιτία που σήμερα είμαστε σε μία άλλη κατάσταση. Δεν είμαστε σε κατάσταση σύγκρουσης (με την Ελλάδα), δεν είμαστε σε καμία κατάσταση σύγκρουσης, όσον αφορά την πλευρά μας. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως μία διένεξη επινοημένη και διαιωνιζόμενη από την ελληνική πλευρά που την εκλαμβάνει σαν σύγκρουση. Για μας δεν είναι σύγκρουση»

Για τον Κ. Μητσοτάκη είπε πως «μιλάμε συνεχώς», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως θα λυθεί η κόντρα με την υπόθεση Μπελέρη, απάντησε: «Για μας δεν υπάρχει υπόθεση με αυτό το όνομα, δεν υφίσταται. Τα κοινά ζητήματα ζητούν επίλυση. Τα διμερή ζητήματα όπως του εμπόλεμου, είναι ένα υπαρκτό ζήτημα, το ξέρουμε και οι δύο. Ο καθορισμός θαλάσσιων ζωνών είναι ένα υπαρκτό ζήτημα, το οποίο γνωρίζουμε κι εμείς κι αυτοί»

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντι Ράμα, Δεν, Μπελέρη -, Αλβανία, “κατεβάσει, Ελλάδα [βίντεο],enti rama, den, beleri -, alvania, “katevasei, ellada [vinteo]