Εορτασμός για τη Μάχη της Κρήτης: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, το πρόγραμμα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 83η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, γενικό σημαιοστολισμό, αλλά και φωταγώγηση των δημόσιων δημοτικών κτιρίων και τραπεζών, ενώ και οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, στις 7 το πρωί της Τρίτης 21-5-2024 θα σημάνουν

χαρμόσυνα.

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στις 8:00 το πρωί, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Μάχης της Κρήτης, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων κρατών: Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Στις 10:30 το πρωί, θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος. Για τη Μάχη της Κρήτης θα μιλήσει η Μαρία Χονδροζουμάκη, εκπαιδευτικός στο 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης παρουσία επισήμων και αρχών, που θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων κρατών: Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα