Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό από ΕΜΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έως τις 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο Επαγγελματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΕΔΠΜΣ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το οποίο υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΕΔΠΜΣ http://deyk.ntua.gr/announc_deyk/applications_2024.html

έως τις 31/5/2024.

Το ΕΔΠΜΣ «Διαχείριση Έργων Υποδομώνκαι Κατασκευών», το οποίο οργανώνεταιαπό τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ,με τη σύμπραξη της Σχολής ΜηχανολόγωνΜηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής ΗλεκτρολόγωνΜηχανικών και Μηχανικών ΗλεκτρονικώνΥπολογιστών ΕΜΠ, χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατ’αρχήν για πέντε χρόνια με το συνολικόποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Έχειελάχιστη διάρκεια τρία εξάμηνα, οδηγείστη λήψη Διπλώματος ΜεταπτυχιακώνΣπουδών (ΔΜΣ) και αποσκοπεί στη στοχευμένηειδίκευση νέων μηχανικών στη διοίκησηκαι διαχείριση των έργων υποδομών καικατασκευών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών,την εμβάθυνση στις σύγχρονες επιστημονικέςαντιλήψεις και την εκμάθηση τεχνικώνπου αφορούν σε όλα τα στάδια του κύκλουζωής των έργων. Επιπλέον, στοχεύει νακαλύψει όλες τις πτυχές του κλάδουυποδομών και κατασκευών και να αναδείξειόχι μόνο την τεχνική, αλλά και τηνοικονομική, περιβαλλοντική, νομική καικοινωνική διάσταση των έργων υποδομώνκαι κατασκευών, από τον αρχικό σχεδιασμό,μέχρι την υλοποίηση και λειτουργίατους.

Ο αριθμός εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκόέτος ορίζεται σε τριάντα, ενώ οι τρειςθέσεις από τις τριάντα καταλαμβάνονταιαπό υποψήφιους οι οποίοι πληρούνκοινωνικά/οικονομικά κριτήρια.

Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων γίνεταισε τρία στάδια. Συγκεκριμένα, στο πρώτοστάδιο, με βάση τα στοιχεία της αίτησης(εκδήλωσης ενδιαφέροντος) συμμετοχήςτους, αποκλείονται όσοι δεν πληρούν τακριτήρια εισαγωγής. Στο δεύτερο στάδιο,όσοι πέρασαν επιτυχώς το πρώτο στάδιοαξιολογούνται με συνεκτίμηση μόνοντριών κριτηρίων (γενικού βαθμούδιπλώματος, ετών φοίτησης, μεταπτυχιακώνσπουδών) και επιλέγονται οι επικρατέστεροιυποψήφιοι. Στο τρίτο και τελικό στάδιο,οι ως άνω επικρατέστεροι υποψήφιοικαλούνται σε συνέντευξη και αξιολογείταιη συνολική εικόνα τους. Σε συνδυασμό μετα κριτήρια του δευτέρου σταδίου θαληφθούν υπόψη και οι πανεπιστημιακέςδιακρίσεις, η ερευνητική και επαγγελματικήεμπειρία, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις,άλλες συναφείς δραστηριότητες καιικανότητες των υποψηφίων (όπως ηγετικές,οργανωτικές, επικοινωνιακές), οισυστατικές επιστολές, οι στόχοι, τακίνητρα και οι προοπτικές εξέλιξηςτους.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και γιαπερισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθοσύνδεσμο http://deyk.ntua.gr/candidates.html#accordion2-lx.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό, ΕΜΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , Έως, 31 Μαΐου,epangelmatiko metaptychiako, eb, gek terna , eos, 31 maΐou