Εύα Κωνσταντίνου ως Blue Morphee: Θεραπεύτηκα από σκληρό μπούλινγκ που δέχτηκα με την Τέχνη

Αξίζει να σταθούμε στην περίπτωση της νέας τραγουδοποιού Εύας Κωνσταντίνου. Έχει το καλλιτεχνικό προσωνύμιο Blue Morphee.

Έδωσε μεγάλο αγώνα να κλείσει τα τραύματα από σκληρό μπούλινγκ που δέχτηκε στο σχολείο. Δεν μιλούσε, δεν έπαιρνε την απόφαση να πει στους γονείς της όλα όσα της έκαναν κάποιοι συμμαθητές της. Υπέρ το δέον καλή και ευαίσθητη, υπέμενε. Την κορόιδευαν, την έλεγαν άσχημη και άχρηστη. Κλεινόταν μόνη και έκλαιγε, κρατώντας όμως το όνειρο πως θα αποδείξει τι αξίζει μια μέρα. Παρουσίασε πρόσφατα, το τραγούδι της «Πεταλούδα», σαν μια προσευχή, ή έναν διαλογισμό,

θέλοντας να βρει τον πραγματικό εαυτό της.

Να αποφορτιστεί. Να γίνει πεταλούδα, να πετάξει μακριά από όλα τα απάνθρωπα.

Μερικοί στίχοι του τραγουδιού :

Ανθίζω μόνη μου /ήλιος και άνεμος οι φίλοι μου/μια ηλιαχτίδα στα χείλη μου/μια μουσική/

Κάνε με παλίρροια/ κάνε με αετό/ κάνε με άγγελο να πλημμυρίσω…

Η ίδια μας είπε :

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σε όλο το Δημοτικό και Γυμνάσιο μου έκαναν σκληρό μπούλινγκ. Μαζεύονταν γύρω μου, μου έπαιρναν τα γυαλιά, με έλεγαν άσχημη, και πως δεν θα βρω ποτέ κανέναν να με αγαπήσει. Εγώ πήγαινα τότε κάπου μόνη μου και έκλαιγα. Στο Λύκειο, αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τέχνη, ήταν ένας τρόπος να αποφορτίζομαι, να θεραπεύω τις πληγές μου.
Μετά το σχολείο, έφυγα, πήγα στην Αγγλία. Τελείωσα Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα, άρχισα να εκφράζομαι και με το τραγούδι. Έγραψα την «Πεταλούδα» σαν μια συνομιλία με τον παλιό εαυτό μου, την μικρή Εύα. Αν έμπαινα σε χρονομηχανή και εύρισκα εμένα, την μικρή Εύα να κλαίει κλεισμένη στο δωμάτιο, θα της έλεγα να κρατήσει γερά όσο σκοτεινά κι αν φαίνονται όλα, γιατί τα καταφέραμε!»

Τελικά, πράγματι τα κατάφερε. Το τραγούδι της είναι εξαιρετικό.

Μας λέει ακόμη η Εύα:

«Το καλλιτεχνικό μου όνομα Blue Morphee βγαίνει από το Blue Morpho, μια σπάνια πεταλούδα που εμφανίζεται στον Αμαζόνιο, και είναι ένα λογοπαίγνιο αφού ακούγεται σαν να λέμε στα ελληνικά "μπλε μορφή". Οι πεταλούδες συμβολίζουν τη μεταμόρφωση, σαν να ξαναγεννιούνται».

Το βινετοκλίπ του τραγουδιού της ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Youtube. Την δείχνει με αποφασισμένο βλέμμα απέναντι σε κοφτερά κτίρια, να φεύγει βρίσκοντας καταφύγιο στη φύση και να εκτελεί μια συμβολική περφόρμανς στη θάλασσα. Εκεί που μεγάλωσε, κοντά στους βράχους και τα κύματα. Εκεί, που μπορεί να αισθανθεί την ομορφιά της ψυχής της,

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Κωνσταντίνου, Blue Morphee, Θεραπεύτηκα, Τέχνη,eva konstantinou, Blue Morphee, therapeftika, techni