Γεωμαγνητική καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Μοναδικές εικόνες με το Βόρειο Σέλας σε ΗΠΑ και βόρεια Ευρώπη

Γεωμαγνητική καταιγίδα χτυπά εδώ και λίγες ώρες τη Γη προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί έντονη ανησυχία καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτρισμού, αν και μέχρι στιγμής το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά στις περισσότερες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα οδήγησε σε διακοπές ρεύματος στη Σουηδία και κατέστρεψε μετασχηματιστές στη Νότια Αφρική, όπως ανέφερε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία

Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο 5, όπως ανακοίνωσε το National Oceanic and Atmospheric.

Ωστόσο, η γεωμαγνητική καταιγίδα δημιούργησε ένα εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας με μοναδικές εικόνες τόσες σε χώρες της Ευρώπης, όσο και στις ΗΠΑ με τους χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται τα σχετικά στιγμιότυπα που απαθανάτισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες του Πολικού ή Βόρειου Σέλας (Aurora Borealis) από τις ΗΠΑ προέρχονται από το Nate deLabry στη λίμνη Sebago του Μέιν.

Το Βόρειο Σέλας ήταν ορατό επίσης στο Ουισκόνσιν, στο Μίσιγκαν και στη Φλόριντα.

Ακόμη και νότιες περιοχές όπως η κοιλάδα του ποταμού Οχάιο, η Δυτική Βιρτζίνια και το Μέριλαντ είχαν την ευκαιρία να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Το Σέλας εμφανίστηκε και στα μακρινά βόρεια γεωγραφικά πλάτη της Ασίας και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας αλλά και σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελβετία.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το Βόρειο Σέλας:

Φωτογραφίες: Associated Press, EPA, Keystone

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα