Ιράν: Βοήθεια προσφέρουν Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου με τον πρόεδρο Ραϊσί

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να παράσχει "κάθε μορφή υποστήριξης" στις επιχειρήσεις έρευνας του Ιράν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα

Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια για τον εντοπισμό του προέδρου Ραϊσί

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία εξέφρασε τη "μεγάλη ανησυχία" της μετά την εξαφάνιση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί

το μεσημέρι της Κυριακής, προσφέροντας τη βοήθειά της στο Ιράν για τον εντοπισμό του.

"Επιβεβαιώνουμε ότι το βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια που χρειάζονται οι ιρανικές αρχές", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που διατηρεί μακροχρόνια αντιπαλότητα με το Ιράν.

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι το Ριάντ εξέφρασε την υποστήριξή του στο Ιράν και ότι παρακολουθεί τις αναφορές για τη συντριβή με "μεγάλη ανησυχία".

Τουρκία: Το Ιράν ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας, σύμφωνα με το CNN Turk – Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Το Ιράν φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της 'Αγκυρας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε σχέση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Παρακολουθούμε με λύπη τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερο στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου).

»Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στον αδελφό ιρανικό λαό.

»Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Βοήθεια, Τουρκία Κατάρ Σαουδική Αραβία, Ραϊσί,iran, voitheia, tourkia katar saoudiki aravia, raisi