ΙΣΑ: Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο Παναγιώτης Μπάλας -«Πρωτοπόρος αγγειοχειρουργός, επιστήμονας παγκόσμιας εμβέλειας»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω ανακοίνωσης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την μεγάλη απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ Παναγιώτη Μπάλα (γεννημένος το 1926), πρωτοπόρου Αγγειοχειρουργού στην Ελλάδα, επιστήμονα παγκόσμιας εμβέλειας και ακαδημαϊκού υψηλού ήθους και κύρους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Όπως

αναφέρει ο ΙΣΑ: «Ο εκλιπών υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση την ιατρική επιστήμη και τον ασθενή, ώστε δικαίως σήμερα θεωρείται ο πατέρας της Ελληνικής Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής. Η Α’ Χειρουργική Κλινική του «Λαϊκού» Νοσ/μείου της οποίας είχε την διεύθυνση, επι 36 συνεχή έτη αποτέλεσε πρωτοποριακό Αγγειοχειρουργικό κλινικό, εκπαιδευτικό ακαδημαϊκό κέντρο με διεθνή αναγνώριση.

»Η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της υγείας. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και πολύτιμο επιστημονικό έργο.

»Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α., εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.»

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
ΙΣΑ, Πέθανε, Παναγιώτης Μπάλας -Πρωτοπόρος,isa, pethane, panagiotis balas -protoporos