Κέρδη ρεκόρ για τη Singapore Airlines: Μοιράζει από οκτώ μισθούς μπόνους στο προσωπικό

Κέρδη ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέγραψε η Singapore Airlines και φαίνεται ότι αναγνωρίζει σε ποιον οφείλει την επιτυχία, αφού μοιράζει μέρος των κερδών στο προσωπικό της με τη μορφή ενός μπόνους σχεδόν οκτώ μηνιαίων μισθών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το απροσδόκητο μπόνους για τουςεργαζόμενους στη Singapore Airlinesείναι ένα από τα υψηλότερα στονκλάδο, αφού η μεγάλη ανταγωνίστριά της,η Emirates

φέρεται να κατέβαλε στουςυπαλλήλους της πέντε μισθούς αφούσημείωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ ύψους 5,1δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το προσωπικό της Singapore Airlines, ωστόσο, μάλλον δεν θα πρέπει να εξεπλάγη ιδιαίτερα από τα απρόσμενα κέρδη, αφού πέρυσι ο επιμερισμός των κερδών ανήλθε σε 6,65 μηνιαίους μισθούς συν ειδικό μπόνους 1,5 μισθού.

Κέρδη 2,16 δισ. για τη Singapore Airlines το οικονομικό έτος 2023

Η Singapore Airlines δεν επιβεβαίωσε μέχρι στιγμής επισήμως την καταβολή του μπόνους στο προσωπικό της. Η αεροπορική εταιρεία της ασιατικής πόλης-κράτους κατέγραψε πλεόνασμα σχεδόν δύο δισ. δολαρίων (2,16 για την ακρίβεια) το οικονομικό έτος 2023-2024, αυξημένο κατά 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, χάρη στη σταθερή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ιδιαίτερα στη βόρεια Ασία.

Η SingaporeAirlines και η θυγατρική τηςScoot μετέφεραν συνολικά 36,4 εκατομμύριαεπιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 37,6% σεσύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο όμιλοςαναμένει επίσης συνεχή υψηλή αξιοποίησητης παραγωγικής ικανότητας για το πρώτοτρίμηνο του οικονομικού έτους 2024/25.

Η Singapore Airlines ήταν από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που έσπευσαν να επαναλειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία. Ο μηνιαίος όγκος επιβατών τον Μάρτιο ανήλθε στο 97% των προ της πανδημίας επιπέδων. Η τιμή της μετοχής της Singapore Airlines σημείωσε σήμερα αύξηση κατά 0,4%.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα